امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

به دنبال مزار مادر

#1
Smile 
بدون هیچ تردیدی پس از دفن شبانه و مخفیانه حضرت زهرا(س) مزارش نیز پنهان داشته شد. اما چرا باید درشهر پیامبر مزار تنها دخترش که به فاصله کوتاهی از او به دیدار خدا شتافت مخفی بماند؟ چرا نباید آنگونه که شایسته مقام اوست انبوه مردم در عزای او و تشییع جنازه اش شرکت کنند و بر او نماز بگزارند و دفنش نمایند؟ آیا اینها به خاطر اجرای وصیت حضرت زهرا(س) نبود؟ از این رو آن روزها کسی به درستی جایگاه مزار فاطمه(س) را نمی دانست و اگر کسی از علی علیه السلام سراغ مزار دختر پیامبر صلی الله علیه و آله را می گرفت پاسخی جز سکوت درنمی یافت. سکوتی که در آن هزاران نکته اعتراض آمیز نهفته بود زیرا امام علی علیه السلام سعی در پنهان داشتن مزار زهرا(س) داشت بدین خاطر جایگاه مزار فاطمه را با زمین یکسان کرد آنگاه صورت هفت قبر (۱) یا چهل قبر در بقیع ترتیب داد و هنگامی که مردم به بقیع رفتند صورت چهل قبر را دیدند از این روشناخت مزار فاطمه(س) بر آنان مشکل افتاد.(۲)طبری در دلائل الامامه می نویسد آن روز صبح می خواستد زنها را ببرند که قبرها را نبش کنند و جنازه زهرا(س) را از قبر بیرون آورند و بر آن نماز بخوانند اما با تهدید حضرت علی علیه السلام منصرف شدند.(۳)با این وجود در مورد مزار فاطمه زهرا(س) چهار قول وجود دارد:

۱ برخی مزار فاطمه زهرا(س) را در بقیع می دانند از جمله اربلی در کشف الغمه و سید مرتضی در عیون المعجزات. اهل سنت نیز عموما بر این باورند آنان مزاری را که در کنار مزار چهار امام وجود دارد مزار فاطمه دختر رسول خدا می دانند. ۲ برخی چون ابن سعد و ابن جوزی گویند فاطمه(س) را در خانه عقیل دفن نموده اند.(۴)۳ برخی مزار ایشان را در روضه پیامبر می دانند.۴ عده ای گویند فاطمه(س) را در خانه اش دفن نمودند که قرائن، روایات و اقوال زیادی این قول را تایید می کند که عبارتنداز:

۱ سخن علی علیه السلام بر مزار فاطمه(س) که پس از دفن او برخاست و رو به قبر پیامبر کرد و فرمود «السلام علیک یا رسول الله عنی و عن ابنتک النازلة فی جوارک »(۵) یعنی: سلام بر تو ای رسول خدا از من و از دخترت که در جوار تو فرود آمده.و طبق نقل کلینی: «السلام علیک عنی و عن ابنتک و زائرک و البائنة فی الثری ببقعتک »(۶) یعنی: ای رسول خدا! از من و دخترت که به دیدار تو آمده و در کنارت زیر خاک آرمیده درود باد.از هر دو عبارت کافی و نهج البلاغه چنین استفاده می شود که علی علیه السلام پس از دفن فاطمه(س) رو به قبر پیامبر کرد. بنابراین معلوم می شود قبر شریف نبوی در پیش روی او بود، و اگر علی علیه السلام در بقیع بود باید رو به سوی قبر حضرت می کرد نه رو به قبر شریف پیامبر. دیگر اینکه به تصریح ذکر شده که فاطمه(س) در جوار پیامبر و در کنار او به خاک سپرده شده است. چنانکه مردی به نام ابراهیم بن محمد همدانی نامه ای به امام علی النقی علیه السلام نوشت و از حضرت محل دفن فاطمه(س) را سؤال کرد. امام در پاسخ وی نوشت او را کنار جدم رسول خدا به خاک سپردم.(۷) ۲ شیخ صدوق ابن بابویه عالم بزرگ شیعه متوفای ۳۸۹ ه گوید: برایم ثابت شده که فاطمه(س) رادر خانه اش دفن نمودند، پس از آنکه مسجد را توسعه دادند قبر فاطمه(س) در مسجد واقع شد. من سالی که به سفر حج رفتم در مدینه رو به سوی خانه فاطمه(س) که از استوانه روبه روی باب جبرئیل تا پشت حظیره مرقد نبوی است نمودم و در آنجا زیارت فاطمه(س) را به جا آوردم.(۸) گروهی دیگر از علما نظیر علامه حلی و علامه مجلسی نیز معتقدند که فاطمه(س) را درخانه اش دفن نمودند.(۹)۳ شیخ طوسی متوفای ۴۶۰ ق گوید صحیح آن است که فاطمه(س) در خانه اش یا روضه پیامبر دفن گردید، زیرا حدیث شریف پیامبر این مطلب را تایید می کند که فرمود: «ما بین قبری و منبری روضة من ریاض الجنه » بین قبر و منبرم باغی از گلشن های بهشت است.(۱۰)در صورتی که مکان روضه را وسیعتر بدانیم قول شیخ طوسی نیز قابل قبول است و گرنه خانه فاطمه(س) ما بین قبر و منبر پیامبر نبوده است بلکه پایین قبر پیامبر قرار داشته است.۴ به موجب روایتی که معتبرترین کتب شیعه نظیر اصول کافی، عیون اخبار الرضا، مناقب و دیگر کتاب ها آن را نقل کرده اند: مردی از حضرت رضا(ع) مکان قبر فاطمه(س) را پرسید، حضرت فرمود: فاطمه(س) را در خانه اش دفن نمودند بعد از آنکه بنی امیه مسجد را توسعه دادند قبر فاطمه(س) در مسجد واقع شد.(۱۱)همچنین مردی از امام جعفر صادق علیه السلام مکان مزار فاطمه(س) را سؤال نمود.

حضرت فرمود: «در خانه اش دفن شد»(۱۲)بنابراین با توجه به دلائلی که ذکر شد جای تردید باقی نمی ماند که فاطمه زهرا(س) در خانه اش دفن گردید بخصوص که ائمه علیهم السلام نیز این موضوع را با صراحت بیان فرموده اند و به یقین آن فرزندان گرامی بهتر جای قبر مادرشان را می دانند و اهل خانه از درون خانه بهتر خبر دارند.اگر فاطمه(س) دستور ساختن تابوت را به اسماء می دهد نه برای این است که جسد او را می خواستند جابه جا کنند بلکه بدین جهت است که چند تنی که بر او نماز می گزارند پیکرش را نبینند اگر علی علیه السلام صورت قبرها را در بقیع بنا می کند بدان خاطر است تا مزارهای واقعی در آن مقطع خاص زمانی مخفی بماند و اگر با کسانی که قصد شکافتن آن قبرهای غیر واقعی را دارند به مقابله جدی برمی خیزد بدان خاطر است که اگر آن شبه قبرها شکافته شود بر آنان تردیدی نخواهد ماند که فاطمه(س) در خانه اش به خاک سپرده شده و هر چند علی علیه السلام مزار فاطمه(س) را با زمین یکسان قرار داده بود اما کنجاویها راز نهفته را آشکار می کرد.

بعد از گذشت آن دوران خاص دیگر پنهان داشتن مزار دلیل خاصی نداشت و از این رو فرزندان فاطمه(س) یعنی حضرت امام جعفر صادق، امام رضا و امام علی النقی (که درود خدا بر آنان باد) با صراحت فرمودند که مزار فاطمه(س) در خانه اش می باشد و در کنار پیامبر صلی الله علیه و آله به خاک سپرده شده است. اکنون تنها پاسخ به این سوال باقی است که مکان حجره فاطمه زهراء(س) در مسجد نبوی کجاست؟در پاسخ به این سوال مورخ کبیر اهل سنت شیخ محمود بن محمد النجار در کتابش «الدرة الثمینة فی اخبار المدینة» چنین می نویسد: قبر فاطمه رضی الله عنها در خانه اوست که عمر بن عبد العزیز آن را ضمیمه مسجد کرد خانه. او امروز داخل مقصوره و پشت حجره پیامبر است و در آن محرابی قرار دارد. همچنین قبر پیامبر و سایر حجرات همسرانش در مسجد قرار دارد.(۱۳)

* منابع در دفتر روزنامه موجود است
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
Heart هر كس صورت مادر را ببوسد...
  اخرين نوازش مادر..........همكلاسي ام كو؟
  مادر حضرت ابوالفضل (ام البنین)
  به دنبال خداوند نگرد!
  مادر وهابیت نمی میرد!! ، ولی...
  هشت مادر مقدس، به روایت انجیل
  حقیقتی گمشده که حتی گیاهان هم به دنبال آنند!!
  چگونه نوه مسیحى قیصر روم ، مادر امام زمان شد؟
  حرف های تکان دهنده مادر آرمیتا
  دیدار با مادر شهید علیرضا اختراعی؛ روز این مادر شهید با انتظار آغاز می‌شود

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان