امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

حملگي و چشمـ Pregnancy & Eye

#1
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
حملگي و چشمـ Pregnancy & Eye 1

حملگي و چشمـ Pregnancy & Eye
در طي حاملگي، به علت تأثيرات هورموني جفت، تغييرات فيزيولوژي متعددي در بدن اتفاق مي افتد( مواد غذائي و اکسيژن از طريق جفت از مادر به جنين منتقل مي شود.). اين هورمونهاي جفتي بر روي اکثر ارگان هاي بدن من جمله چشم اثر مي گذارند. در طي اين مطلب ابتدا به تغييرات فيزيولوژيک (طبيعي) و سپس به تغييرات پاتولوژيک(غيرطبيعي) خواهم پرداخت و در پايان بحث در مورد داروهاي چشمي اثر گذار بر جنين (چه از طريق شيردهي و چه از طريق جفت) صحبت خواهم کرد.
تفييرات فيزيولوژيک:
1.در طي حاملگي فشار طبيعي داخل چشم (فشار مايع داخل چشم) ممکن است بدليل تفييرات هورموني و تغييرات گردش خون اندکي کاهش يابد. اين وضعيت مي تواند در بيماري که گلوکوم (آب سياه) دارد مزيتي محسوب شود.
2.بعلت احتباس مايع در بافت هاي چشمي، (بخصوص در طي سه ماهه آخر حاملگي ) حس قرنيه چشم مادر به ميزان قابل توجهي کاهش مي يابد. اين وضع مي تواند در فردي که از لنز تماسي استفاده مي کند، باعث بروز مشکلاتي شود و باعث آسيب قرنيه بيش از حد نرمال شده و منجر به قرمزي مزمن چشم، تحريک چشم و عدم تحمل لنز تماسي شود.
3.بعلت تمايل به احتباس مايع در بافت هاي چشمي، نمره عينکتان ممکن است کم يا زياد شود. قابل ذکر است که اين تغيرات موقتي بوده و طي ماهههاي آخر حاملگي و حد اقل شش هفته اول پس از زايمان نياز به معاينه مجدد چشم و تعويض عينک نداريد.

تأثيرات پاتولوژيک:
1.بيماران ديابتي بايد حد اقل سالي يک بار توسط چشم پزشک معاينه شوند و از آن جائيکه در زنان حامله بدليل اثر هورمون هاي مترشحه از جفت در طي حاملگي، بيماري هاي چشمي ناشي از ديابت وخيم تر مي شود، معاينات چشم پزشکي به دفعات بيشتري لازم است. در طي حاملگي، مراحل ابتدايي رتينوپاتي ديابتي معمولا پيشرفتي ندارد اما مراحل پيشرفته رتينوپاتي ديابتي ( بخصوص نوع پروليفراتيو) تمايل به پيشرفت دارد.بنابراين بسيار مهم است که خانمهايي که دچار ديابت پيشرفته هستند، قبل از تصميم گيري براي ازدواج و حاملگي از وضعيت چشم ها و بينائي خود مطلع شوند؛ لذا قبل از هر گونه تصميمي، معاينه و مشاوره توسط چشم پزشک الزامي است.
تغييرات چشمي پيشرفته ديابتي يا رتينوپاتي پروليفراتيو، بايد قبل از تصميم به حاملگي درمان شود.
2.در حاملگي انعقاد پذيري خون افزايش مي يابد؛ اين بدان معني است که خون شما براحتي در برابر تغييرات خاصي در ترکيب اجزا خون تمايل به لخته شدن دارد. بنابراين حائز اهميت است که خانمهاي حامله، فعاليت نسبي و تحرک داشته باشند تا جريان خون در بعضي از نواحي بدن کند نشود و در نتيجه از لخته شدن خون در رگهاي مغزي ( که مي تواند منجر به ايجاد نقائصي در ميدان بينائي و ساير عوارض وخيم مغزي شود)، جلوگيري گردد.
3.در بعضي از زنان حامله بخصوص در طي سه ماهه اول و دوم فشار خون سيستميک خيلي بالا مي رود که به آن اصطلاحا پره-اکلامپسي يا مسموميت حاملگي مي گوئيم. اين مسئله باعث بروز رتينوپاتي ناشي از فشار خون توأم با خونريزي داخل پرده شبکيه چشم مي شود که در صورت عدم درمان مي تواند منجر به کاهش بينائي ماندگار شود.
4."ملانوم بدخيم" يکي از انواع سرطانهاي رنگدانه دار پوستي است که تمايل دارد در طي حاملگي مهاجم تر باشد. اين نوع سرطان همچنين مي تواند در داخل چشم رشد کند و تحت تأثير هورمونهاي حاملگي رشد آن تسريع مي شود.
5.انواع خاصي از تومورهاي غده هيپوفيز ممکن است طي حاملگي رشد ناگهاني داشته باشند و براي اولين بار خود را نشان دهند؛ و به علت فشار بر راهها و عصب بينائي باعث بروز سردرد، کاهش بينائي و نقاط کور در ميدان بينائي شوند.

داروهاي چشمي موثر بر جنين و شيرخوار:
1.هر کدام از قطره هاي چشمي موضعي بتا بلوکر (مهار کننده گيرنده هاي بتا در چشم) يا ديورتيک ها(داروهاي ادرار آور) که در درمان گلوکوم (آب سياه ) استفاده مي شوند؛ مي توانند باعث زايمان زودرس شده و يا از طريق شير مادر به کودک شير خوار منتقل شده و بر قلب کودک اثر بگذارند ؛ بنابراين مصرف اين داروها در طي حاملگي و شيردهي مجاز نيست. لذا در صورتيکه از اين داروها مصرف مي کنيد با چشم پزشکتان مشورت کنيد.
2.اگر از هر گونه داروي ديگري در طي دوران حاملگي استفاده مي کنيد، در مورد بي خطر بودن ادامه مصرف دارو، موضوع را با چشم پزشکتان در ميان بگذاريد و هميشه در مراجعه به چشم پزشکتان در صورت حاملگي ايشان را مطلع کنيد تا داروهاي تجويز شده براي شما و جنينتان، بي خطر و بي ضرر باشد.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان