امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

رویارویی مرکاوا Merkava Mk IV و لئوپارد2

#1
رویارویی مرکاوا Merkava Mk IV و لئوپارد2 1
رویارویی مرکاوا Merkava Mk IV و لئوپارد2 1
مرکاوا:

رویارویی مرکاوا Merkava Mk IV و لئوپارد2 1
اطلاعات کلی مرکاوا

نوع : تانک اصلی نبرد
محل ساخت : اسرائیل
تاریخچه خدمات
از 1978 سرویس تا کنون
استفاده شده توسط نیروهای دفاعی اسرائیل
جنگ 1982 لبنان ، جنگ، جنوب لبنان ، جنگ، جنگ 2006 لبنان، انتفاضه اول، انتفاضه دوم، جنگ غزه
تاریخچه تولید
MANTAK طراح (Merkava دفتر تانک)
تولید کننده MANTAK (تانک Merkava دفتر) \ صنایع دفاعی اسرائیل (مونتاژ)
هزینه تولید : $ 4.5 - $ 5،000،000 (در سال 2006)
شروع طراحی: 1974
تعداد تولید شده

Mark I : 250
Mark II : 580
Mark III : 780
Mark IV : 320 یا 300
مشخصات
وزن : 65 تن
طول : 9.04 متر (29.66 فوت) با لوله تانک
7.60 متر (24.93 فوت) بدون اسلحه
عرض : 3.72 متر (12.2 فوت) – بدون محافظ
ارتفاء : 2.66 متر (8.73 فوت) - جان پناه پشت بام
خدمه 4 (فرمانده، راننده، توپچی، بارگزار)
زره
زره از کامپوزیت های ماتریس و از چند لایه آلیاژ سرامیکی فولاد نیکل. Sloped بصورت واحد طرحی گشته است.
تسلیحات اولیه
سلاح 120 میلی متر (در 4.7) تفنگ بی خان MG253، قادر به شلیک LAHAT ATGM
تسلیحات ثانویه
1 × 12.7 میلی متر
2 × 7.62 میلی متر
1 × 60 میلی متر
12 عدد نارنجک دودزا
موتور
موتور: موتور دیزل 1500 اسب بخار (1،119 کیلو وات) + توربوشارژ
قدرت / وزن : 23 اسب بخار / تن
ظرفیت مهمات : 48 گلوله
انتقال قدرت: RK Renk 325
سیستم تعلیق فنر مارپیچ
ظرفیت سوخت : 1400 لیتر
محدوده عملیاتی
محدوده 500 کیلومتر (311 مایل)
سرعت 64 کیلومتر در ساعت (40 مایل) در جاده

55 کیلومتر در ساعت (34 مایل) بیرون جاده

رویارویی مرکاوا Merkava Mk IV و لئوپارد2 1
مركاوا نوع 4 یا Merkava Mk IV

مركاوای نوع 4، آخرین نسل تولید شدهء‌ این تانك ویژهء میدان نبرد در اسرائیل می‏باشد كه از سال 2004 وارد خدمت در نیروی زمینی اسرائیل شده است و هم اكنون در جنوب لبنان فعال می‏باشد. این تانك دارای پوشش حفاظتی بسیار مقاوم‎تری جهت خدمه نسبت به انواع قبلی بوده و دارای موتور بسیار پرقدرت و سیستم كنترل آتش دقیق‏تر می‏باشد.
تانك MK 4 برای نبردهای شهری بهینه‏سازی شده است؛ همچنین مجهز به زرهی است كه نه تنها جلوی تانك، بلكه تمام اطراف و بالای تانك را به خوبی پوشش می‏دهد. زره تعبیه شده، از نوع چندتكه (ماجولار) است كه با آسیب دیدن زره، تنها قطعات آسیب دیده تعویض می‏شوند نه كل زره.
در MK 4 همچنین جزئیات بیشتری جهت حفاظت جان خدمه پیش‏بینی شده است؛ به طوری كه هر قطعهء آسیب دیده به هنگام هدفگیری زره اصلی، می‏تواند توسط قطعهء دیگری تامین و جایگزین شود و بدین ترتیب، تانك به راحتی از صحنهء نبرد، خارج نمی‏‎شود.
MK 4 همانند مدلهای قبلی، دارای سیستم تهویهء مطبوع با كیفیت عالی، حفاظت كنندهء جان خدمه در برابر حملات «اتمی، میكروبی و شیمیایی» و محل ضدحریق و ضدضربهء‌ نگهداری مهمات می‏باشد.
رویارویی مرکاوا Merkava Mk IV و لئوپارد2 1
در MK 4 یك سیستم كنترل آتش بسیار پیشرفته با یك توپ پرقدرت 120 میلی‏متری بدون خان و یك سیستم بسیار پیشرفتهء هدف‏یاب تعبیه شده است. این سیستم هدف‏یاب، به خدمهء تانك كمك می‏كند تا به راحتی هلیكوپترهای ضدتانك نظیر هلیكوپتر فرانسوی SA342L Gazelle (غزال) و هلیكوپتر روسی Mil Mi-24 Hind (هایند) را در آسمان شناسایی كرده و سرنگون سازد. هلیكوپترهای غزال و هایند، ستون فقرات اصلی هلیكوپترهای ضدتانك سوریه و عراق (زمان صدام) را تشكیل می‏دهند و قابلیت سرنگونی آنها برای ارتش اسرائیل، از اهمیت بالایی برخوردار است.

توپ 120 این تانك، قابلیت استفاده از مهمات اسرائیلی، فرانسوی، آلمانی و آمریكایی را داراست. در این تانك همچنین یك مسلسل بسیار پرقدرت 12.7 میلی‏متری ساخت Rafael و یك خمپاره‏انداز 60 میلی‏متری داخلی تعبیه شده است.
مسلسل تعبیه شدهء داخلی و همچنین درب خروج تعبیه شده در قسمت عقب تانك (كه در تمامی مدلهای مركاوا موجود است) ثابت كرده‎‏اند كه در جنگهای شهری، بسیار كارآمد هستند.
مركاوا همچنین از قابلیت تحرك پیشرفته‏ای برخوردار است كه امكان مانورپذیری خوبی در مناطق صعب العبور بلندی‏های جولان – كه عوارض طبیعی زمین، امكان تحرك كمی برای تانكها ایجاد می‏كنند – می‏دهد.
همچنین سیستم جدید شنی تانك - كه به اختصار Mazkom یا (מזקו"ם) نامیده می‏شود و مخفف عبارت كامل عبری מערכת זחלים קפיצים ומרכובים می‏باشد – بهبود یافته است و تانك را قادر می‏سازد به راحتی در سطوح ناهموار حركت كند و رد كمتری برجای بگذارد.
نمایشگر ویدیویی نصب شده، نمایی 360 درجه از اطراف تانك را در تمام ساعات شبانه‏روز می‏تواند به نمایش گذارد.
موتور دیزلی بسیار پرقدرت 1500 اسب بخاری، به تانك امكان می‏دهد با سرعت و قدرت بسیار بیشتری مانور نماید و به راحتی به سرعت 60 كیلومتر بر ساعت، دست یابد.
رویارویی مرکاوا Merkava Mk IV و لئوپارد2 1
امكان پیشرفتهء دیگر، نصب سامانه‏ای بسیار پیشرفته به نام «سیستم مدیریت میدان جنگ» یا (צי"ד) ساخت البیت سیستمز (Elbit Systems) می‏باشد كه از اطلاعات دیجیتالی كسب شده از سایر نیروهای عمل كننده، مانند تانكها یا هواپیماهای جاسوسی بدون خلبان، جهت به روزآوری برنامهء عملیاتی، جهت یابی صحیح و توجیه خدمه جهت انجام نبرد صحیح، بهره می‏برد. این سیستم فوق پیشرفته، همچنین قادر است اطلاعات باارزش كسب شده در میدان جنگ را ذخیره كرده و آنها را به سایر نیروهای عمل كنندهء میدان نبرد، انتقال دهد.


شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینكه اسرائیلی‏ها بر روی توپی 140 میلی‏متری كار می‏كنند كه بر روی گونه‏ای جدید از مركاوا (شاید مدل MK 5) نصب شود. چنین تانكی ممكن است وجود داشته باشد؛ گمانه‏زنی‏هایی وجود دارد مبنی بر اینكه چنین تانكی به زودی پدیدار خواهد شد، به ویژه اینكه تولید سری MK 4 به دلیل قطع بودجه، در خطر تعطیل شدن می‏باشد.
گونه‏های مركاوا
رویارویی مرکاوا Merkava Mk IV و لئوپارد2 1
به دنبال وقوع انتفاضهء الاقصی، وزارت دفاع اسرائیل، برخی از تانكهای مركاوای خود را به نحوی تغییر داد كه این تانكها بتوانند نیازهای یك جنگ شهری را برآورده كنند؛ عمدهء این تغییرات در قسمت موتور به وقوع پیوستند و تاثیر منفی بر كارایی رزمی این تانكها نداشتند.



لئوپارد2:
رویارویی مرکاوا Merkava Mk IV و لئوپارد2 1
در اوخر دهه 1970،در آلمان غربی فعالیت های فشرده ای برای تولید یک تانک رزمی جدید آغازشد.هدف از طراحی و تولید این تانک جدید تقویت ارتش آلمان غربی درمقابل ارتش آلمان شرقی ودیگر کشورهای عضو پیمان ورشو بود که به تانک های پشرفته روسی همچون سـری تانک های T-64 و T-72 مجهز شده بودنـد.این تانک به سفارش وزارت دفاع آلـمان غـربی وتوسط کارخانجات کراوس مافی وگمان(Krauss-Maffei Wegmann)(KMW) طراحی و تولید گردید وبه لئوپارد2 معروف شد.تولید تانک لئوپارد 2 از سال 1979 میلادی آغاز شد.تانک لئوپارد2 از نظر خصوصیات ظاهری و مشخصات فیزیکی از تانک لئوپارد 1بزرگتراست و از لحاظ سیستم های ناوبری وکنترل آتش نیز تفاوت عمده ای با تانک لئوپارد1 دارد.

تانک لئوپارد

بدنه تانک از سه بخش تشکیل شده است:

1. اتاقک راننده که در جلوی بدنه قراردارد،

2. بخش فرماندهی و کنترل که در وسط بدنه قرار دارد،

3. بخش موتور که در انتهای بدنه قرار دارد.

اتاقک راننده به سه عدد پریسکوپ مجهز شده است و فضای سمت چپ راننده برای ذخیره سازی مهمات درنظر گرفته شده است.یک دوربین با زاویه دید 65 درجه افقی وعمودی درپشت تانک نصب شده که به کمک یک صفحه نمایشگر تلویزیونی به راننده کمک می کند تابتواند در جهت عکس نیز حرکت کند. به کمک این سیستمها راننده میتواند بدون کاستن از سرعت تانک ویا تعویض دنده سریعاٌ تغییر مسیر بدهدودر زمینهای ناهموار سرعت خود را حفظ کند.برجک در وسط تانک قرار گرفته است. طبق اصلاحات وبرنامه های بهینه سازی انجام گرفته برروی تانک،نسل سوم زره های کامپوزیتی(زره مرکب)بر روی تانک نصب شده وزره قسمت جلویی و جانبی برجک به کمک تکه هایی از زره پیش ساخته تقویت شده است که این تکه هابرروی زره اصلی نصب شده اند.تقویت زره تانک موجب حفاظت بیشتر در مقابل در مقابل حملات راکتهای ضد تانک وگلوله های ثاقب APFSDS و گلوله های HEATبا خرج شکلدار، گردیده است.همچنین این تکه ها مثل یک عایق صوتی وحرارتی برای تانک ایفای نقش میکنند.
جایگاه فرمانده تانک مجهز به یک پریسکوپ مستقل PERI-R 17 A2 میباشد.پریسکوپ PERI-R 17 A2یک پریسکوپ متعادل با میدان دید وسیع می باشد که مجهز به سیستم های پیشرفته ی دید درشب وتعیین هدف است.این پریسکوپ قابلیت گردش 360درجه ای دارد.یک نمایشگر ویژه تصویر ارسالی از پریسکوپ را نمایش می دهد.


در صورت به خدمت گرفتن سیستم کنترل آنش می توان از این پریسکوپ برای شلیک نیز استفاده کرد.جایگاه توپچی به یک سیستم نشانه روی اولیه ومتعادل از نوع EMES 15 با قدرت بزرگنمایی دو برابر مجهز است. این سیستم نشانه روی به یک سیستم مسافت یاب لیزری ویک دوربین نشانه روی حرارتی از نوع آشکار ساز مادون قرمز مجهز است.ازسیستم مسافت یاب لیزری می توان درماموریت های ضد بالگرد نیز استفاده کرد.

اتاقک خدمه به یک سیستم آشکار ساز انفجار و یک سیستم اطفا مجهز شده است .یک دیوار ضد آتش ، اتاقک را از بخش جدا می کند تادر صورت آتش سوزی ویا انفجار احتمالی بخش موتوربه خدمه تانک آسیبی وارد نشود.

تانک به یک سیستم مکانیاب جهانی(GPS)و یک سیستم ناوبری خودکار تشکیل شده است.بعلت افزایش قطر زره برجک ،وزن برجک افزایش یافته است بنابر این سیستم الکترو هیدرولیکی گرداننده برجک با یک سیستم الکتریکی قویتر و مطمئن تر جایگزین شده است.
تانک لئوپارد

سلاح اصلی تانک لئوپارد 2 یک توپ 120 میلیمتری لوله کوتاه وبدون خان بنام L-44است.مدل A6EXبه یک توپ 120 میلیمتری فاقد خان بنام L-55مجهز شده اند که طول لوله آن افزایش یافته است. افزایش طول لوله به توپ این قابلیت را داده است تا درصد بیشتری انرژی موجود در لوله را برای بالا بردن سرعت ونفوذوبردگلوله،صرف کند.این توپ مجهز به به سیستم فشنگ پران اتوماتیک می باشد.تانک M1A2 آمریکایی دقیقا از توپ تانـک لئـوپـارد 2 استـفاده میکند وایالت متحده این توپ 120 میلیمتری راتحت لیسانس آلـمان تولید می کند.این خود از توان بالای این صلاح حکایت میکند.این توپ تقریبا باتمامی مهماتهای فعلی 120 میلیمتری و مهمات جدید نفوذ کننده ی APFSDSسازگار میباشد.با افزایش قدرت آتش توپ اصلی،تانک قادر است تا با اهداف پروازی در ارتفاع پایین نیز درگیر شود.تانک برای هدف قرار دادن اهداف کوتاه پرواز از گلوله های ویژای استفاده می کند که ایالات متحده آنها را طراحی کرده و ساخته است.

علاوه بر توپ اصلی تانک به دو قبضه مسلسل MG3کالیبر7.62 میلیمتری مجهز میباشد که یک مسلسل بصورت موازی با توپ و دیگری روی برجک تانک نصب شده است.

موتو تانک یک موتو دیزلی بنام MTU MB 873 است که 1500 اسب توان تولید میکند. لازم به ذکر است که یک موتور دیزلی دیگر به نام MTU MT 883 نیز بر روی تانک آزمایش شده است که توانی معادل 1650اسب دارد.با کمک این موتورها تانک می توند بیشینه سرعتی معادل 72 کیلو متر بر ساعت دست پیدا کند.

تا کنون بیش از 3200 دستگاه از این تولید شده که علاوه بر ارتش آلمان به کشورهایی همچون اتریش، دانمارک، هلند،نروژ،سوئیس و اسپانیا صادر گردیده است.

تانک لئوپارد2 تنوع گسترده ای دارد. مدلهایA1تا A4 این تانک تفاوت اندکی باهم دارند ولی مدل های A5و A6EXبا دیگر مدلها متفاوتند.مدل A5 تانک زره قطورتری داردو زره بخش جلوی برجک و بخش جانبی تانک تقویت شده است. مدل A6EXکه جدید ترین وپیشرفته ترین مدل تانک می باشد به سیستم کنترل آتش وسیسمتم شلیک پیـشـرفته تری مجهز شـده اسـت. مدل A6EXهمچنین به یک موتور کمکی،یک سیستم حفاظتی ضد مین جدید و یک سیستم تهویه مطبوع مجهز می باشد. پس اصلاحات انجام گرفته برروی تانک وورود مدلهای جدیدتر سفارشات بیشتری برای خریدویا ارتقای تانک به شرکت(KMW) آلمان ارائه گردید.ارتش فنلاند 124 دستگاه و ارتش لهستان128 دستگاه تانک لئوپارد 2 مدل A4را از آلمان تحویل گرفتند. درماه آگوست سال 2005 میلادی یونان نیز خواهان خرید 183 دسگاه تانک لئوپارد 2 مدل A4و150 دستگاه تانک لئوپارد 1مدل A5مازاد ارتش آلمان شد. ارتش آلمان نیز عملیات بهینه سازی 225 دستگاه لئوپارد 2مدل A5 خود رابرای ارتقا به مدل A6،به مقامات آلمان ارائه کرده است. اولین سری ازاین تانکها درماه فوریه سال2003 میلادی به ارتش هلند تحویل داده شد.

ارتش اسپانیا نیز 219 دستگاه تانک لئوپارد2 مدل Eسفارش داده بودو قرار بود که 30دستگاه را تحویل گرفته ومابقی را تحت لیسانس آلمان درداخل اسپانیا تولید کند که اولین سری از این تانکها درماه ژوئن سال2004میلادی به ارتش اسپانیا تحویل داده شد.درماه مارس سال 2003 میلادی ارتش یونان 170 دستگاه تانک تانک لئوپارد 2 مدل HEL که نسخه ای از مدل A6EXرا سفارس داد که قرار است این تانکهارا به تدریج طی سالهای 2006 الی 2009میلادی تحویل بگیرد.گونه ی دیگر تانک لئوپارد 2مدل Sدر ماه مارس میباشد که دارای سیستم فرماندهی کنترل ویک زره غیر عامل جدید میباشد. 120دستگاه تانک لئوپارد 2 مدل S در ماه مارس سال 2002 میلادی به ارتش سوئد تحویل داده شد که این تانک با نام STRV-122 در ارتش سوئد مشغول خدمت میباشد.

تانک مدرنیزه شده ی لئوپارد 2 یکی از بهترین وپیشرفته ترین تانکهای جهان از لحاظ قدرت تحرک،قدرت آتش وسیستم دفاعی میباشد.با این حال وزن62 تنی این تانک،حمل و نقل ونگهداری آنرا مشکل کرده است. بزرگترین هنر طراحان و سازندگان تانک این نکته بوده که افزایش وزن تانک هیچ تاثیری بر قدرت تحرک ومانور پذیری تانک نگذاشته است.

درسال 1998 میلادی مجله بسیار معروف MilitaryOrdnance تانک لئوپارد 2مـدل A5را بعنوان بهترین تانک رزمی جهان انتخاب نمود.لازم به ذکر است که تانک M1A2 ایالات متحده در رده دوم و تانک T-90روسها دررده هفتـم قرارگرفتند. قدرت تحرک بالا وقدرت آتش سهمگین به همراه زره قطور و مستحکم تانک لئوپاردیاد هیولاهای زرهی گذشته آلمانها همچون سری تانکهای TIGERرادر ذهن زنده می کند.
بدنه تانک لئوپارد
رویارویی مرکاوا Merkava Mk IV و لئوپارد2 1
مشخصات :


خدمه: 4 نفر

وزن: 62 تن

طول تانک: 7.7 متر

عرض: 3.7 متر

ارتفاع از سطح زمین: 3 متر

جنگ افزارهای موجود روی تانک: یک توپ 120 ملیمیتری Rheinmetall 120 mm L55 smoothbore gun

یک مسلسل 7.62 میلیمتری موازی با توپ + یک مسلسل با کالیبر 7.62 میلیمتری نصب شده روی برجک

ظرفیت گلوله: توپ: آماده شلیک: 15 گلوله -------ذخیره شده: 27 گلوله----مسلسل :4750 فشنگ

نواخت گلوله در دقیقه: 1200 گلوله در دقیقه

مادون قرمز: دارد

شلیک در حین حرکت: بله

موتور: MTU MB 873 با 1500 اسب بخار قدرت

حداکثر سرعت: 72 کیلومتر بر ساعت جاده ای--45 کیلومتر برساعت غیر جاده ای

حداکثر برد عملیاتی: 500 کیلو متر

با لوله هواکش: 4 متر - بدون لوله هواکش 1 متر 

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
http://www.military.ir/
پاسخ
 سپاس شده توسط vma001
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان