امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

وقف کتابی نفیس توسط رهبر انقلاب

#1
جزئیاتی از وقف یک کتاب نفیس توسط رهبر معظم انقلاب

هفت سال پس از اهدای یک نسخه‌ نفیس از دیوان حافظ ، این شاعر گرانقدر، جزئیاتی درباره‌ این نسخه منتشر می‌شود.

وقف کتابی نفیس توسط رهبر انقلاب

هفت سال پس از اهدای یک نسخه‌ نفیس از دیوان حاف1 این شاعر گرانقدر، جزئیاتی درباره‌ این نسخه منتشر می‌شود.

در تیر ماه سال 1374، استاد غلامحسین امیرخانی -هنرمند چیره‌دست خط نستعلیق و چهره‌‌ ماندگار هنر- یک نسخه‌ فوق‌العاده نفیس از دیوان حافظ را به رهبر معظم انقلاب اسلامی اهدا نمود. معظم‌له نیز پس از مطالعه و تدقیق در این کتاب، آن را به رسم وقف به کتابخانه‌ آستان قدس رضوی اهدا فرمودند.

رهبر معظم انقلاب در آغاز این نسخه‌ فوق‌العاده نفیس نوشته‌اند: «این نسخه‌ نفیس دیوان لسان‌الغیب حافظ شیرازی [رحمه‌الله] را که هنرمند برجسته‌ زمان ما، آقای غلامحسین امیرخانی به اینجانب اهدا کرده‌اند، به آستان والای کتابخانه‌ حضرت ثامن‌الحجج علیه‌الصلاة‌و‌السلام تقدیم می‌دارم. سیدعلی خامنه‌ای»

این کتاب شریف پس از اهدای معظم‌له، در کتابخانه‌ آستان قدس رضوی مورد نسخه‌شناسی و مرمت قرار گرفت. سپس از آن میکروفیلم تهیه شد و مقدمات چاپ آن از روی تصاویر انجام پذیرفت.

مۆسسه‌ آفرینش‌های آستان قدس رضوی با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه‌ استان فارس این نسخه‌ گرانسنگ را به زیور طبع آراست. در آغاز آن نیز به عنوان مقدمه، متن سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی در کنگره‌ی بزرگداشت حافظ (آبان ماه 1376) را درج کرده‌اند.
رهبر معظم انقلاب در آغاز این نسخه‌ فوق‌العاده نفیس نوشته‌اند: «این نسخه‌ نفیس دیوان لسان‌الغیب حافظ شیرازی [رحمه‌الله] را که هنرمند برجسته‌ زمان ما، آقای غلامحسین امیرخانی به اینجانب اهدا کرده‌اند، به آستان والای کتابخانه‌ حضرت ثامن‌الحجج علیه‌الصلاة‌و‌السلام تقدیم می‌دارم. سیدعلی خامنه‌ای»

5 نکته در مورد این کتاب:
1. به قلم کیست؟

ناشر این اثر نفیس، کاتب آن را هنرمند بنام خط شکسته‌نستعلیق، استاد عبدالمجید طالقانی عنوان نموده است، اما در بررسی‌های هنرمندان تراز اول هنر خوشنویسی و نسخه‌شناسان متبحر کشورمان، این انتساب مورد تأیید قرار نگرفت و کاتب آن را محمدحسین شیرازی دانسته‌اند. استاد غلامحسین امیرخانی در این خصوص توضیح جالبی داده است که در این‌جا می‌خوانید.
2. سخت‌خوان اما چشم‌نواز

خط نگارش این کتاب به شکسته‌نستعلیق خفی است؛ خطی که علیرغم هنرورزی‌های بسیار زیبا و جلوه‌های بصری ویژه‌ای که دارد، برای خواندن عادی عموم مردم قابل توصیه نیست.
3. دیوان حافظ دوران صفوی

این نسخه‌ دیوان حافظ از لحاظ حافظ‌شناسی همان نسخه‌ای است که در دوران صفویه در دست مردم بوده و با نسخ منقح و مصحح حافظ در زمان ما فاصله دارد. این دیوان حافظ در پاره‌ای موارد دارای ابیات اضافی و نیز تغییر در چیدمان ابیات است.
4. نفیس بودن اثر

نسخه‌ اصلی این کتاب را در سال 1124 هجری قمری کتابت کرده‌اند. مشخصات فنی آن عبارت است از: دارای کاغذ آهاری نباتی، زمینه‌ی وسط صفحه‌ها افشان غبار، کمند و جدول‌بندی به زر، تحریر مشکی. صفحه‌ نخست آن دارای سرلوح مزدوج مرصع و تذهیب شده است. خط اثر شکسته‌ی خفی است.
5. اطلاعات تکمیلی

این کتاب برای نخستین بار در مهر ماه 1387 با شمارگان 5000 نسخه انتشار یافته، 440 صفحه دارد و احتمالاً هم‌اکنون کمی کمیاب است.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  کتابی درباره «م‌. آزاد» منتشر شد
Smile انتشار کتابی به زبان ساده درباره زندگی امام رضا(ع)
  نحوه برخورد رهبر انقلاب با دختر و پسر جوان در کوه
Smile کتابی در دفاع از عرفان منتشر شد!
Lightbulb کتابی برای منوچهر طیاب !
Star جشنواره ادبی «روایت انقلاب» فراخوان داد
Thumbs Up برگزاری همایش "سپندوار..." شاعران انقلاب
Star انتشار یک مجموعه شعر و کتابی درباره تاریخ
Exclamation از باندبازی تا جعل توسط سلبریتی‌ها
Thumbs Up کتاب "دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه بین‌الملل" منتشر شد

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان