امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

بازسازی سوپ اولیه جهان در آزمایشگاه سرن

#1


بازسازی سوپ اولیه جهان در آزمایشگاه سرن 1
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این سوپ اولیه یک پلاسمای کوارک-گلئون است و دانشمندان موسسه نیلز بوهر دانمارک در کنار محققان موسسات دیگر با بالاترین انرژی برخورددهنده بزرگ هادرونی به اندازه‌گیری بسیار دقیق ویژگی‌های مایع آن پرداخته‌اند.
چندین میلیاردم ثانیه پس از انفجار بزرگ،‌ جهان از نوعی سوپ اولیه بسیار داغ و متراکم از بیشتر ذرات بنیادی به ویژه کوارک‌ها و گلئون‌ها ساخته شد.
این حالت به پلاسمای کوارک-گلئون معروف است. با برخورد دادن هسته اتم‌های سرب با انرژی بسیار بالای 5.02 ترا الکترون‌ولت در تجهیزات 27 کیلومتری برخورددهنده بزرگ هادرونی در سرن، دانشمندان توانستند این حالت را در آشکارساز تجربه آلیس بازسازی کرده و ویژگی‌های آن را اندازه‌گیری کنند.
تیمی بین‌المللی از محققان به بررسی داده‌های جدید پرداخته و چگونگی جریان و نوسانات این پلاسمای کوارک - گلئون را پس از شکل‌گیری آن با برخورد یون‌های سرب سنجیدند.
تمرکز آن‌ها بر خواص جمعی این پلاسما بوده که نشان می‌دهد این حالت ماده بیشتر شبیه مایع عمل می‌کند تا گاز، حتی اگر در بالاترین چگالی انرژی باشد.
این سنجش‌ها به دانشمندان امکان تعیین چسبندگی این مایع عجیب را با دقت بسیار بالا ارائه کرده است.
نتایج این تحقیق در مجله Physical Review Letters منتشر شده است.


منبع : ایسنا
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
Exclamation یکی از ترسناک ترین سایت جهان
  بهترین دوربین های عکاسی جهان
  چرا هلندی ها از همه مردم جهان قد بلندتر اند ؟
  غذای انسان های اولیه چه بود؟
Photo عجیب ترین پدیده جهان
  دانشمندان منشاء حیات در اعماق دریا را بازسازی کردند
  رشد یک مغز کوچک در آزمایشگاه
  ساخت اتم‌های ضدماده در آزمایشگاه
  نشانه‌هایی از عصر یخبندان اولیه در جنوب آفریقا
  جهان با ذرات فتوالکتریک متحول می‌شود!

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان