امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

کشف یک ستارۀ عجیب که نورش به شدت کاهش می‌یابد

#1
بین زمین و هسته کهکشانی ما، یک ستاره قدیمی و عجیب و غریب وجود دارد که ظاهرا چیزی به دور آن می چرخد، چیزی که اخترشناسان را گیج کرده است.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
کشف یک ستارۀ عجیب که نورش به شدت کاهش می‌یابد 1

به گزارش بیگ بنگ، این کشف به همراه چندین شی ستاره مانند دیگر در سال‌های اخیر تا حد زیادی توانسته محققان را گیج کند و سبب شود که مطالعات گسترده‌ای را در این زمینه انجام دهند. اخترشناسان ابتدا در طول یکی از مطالعات انجام شده در سال ۲۰۱۲ که توسط تلسکوپ VISTA شیلی از درون راه شیری رصد شده بود متوجه سوسو زدن دوره‌ای VVV-WIT-07 شدند. اما هنوز نتوانسته‌اند متوجه علت این سوسو زدن شوند. اسکن‌های معمولی گرفته شده از آسمان اغلب اشیایی را نشان می دهد که به شیوه‌های غیر منتظره نمایان شده و ناپدید می شوند و همین امر توانسته به ابهامات موجود در کشفیات جدید دامن بزند.

بعضی از آنها به دلیل ساختار منحصربفردشان حرکتی پالس مانند دارند و یا همانند ستاره‌های تپنده که دارای دامنه آبی بزرگ هستند، رفتار می کنند. و برخی دیگر به این دلیل که سیارات از مقابل آنها عبور می کنند در پشت ابرهای ناشناخته گرد و غباری باقی می مانند و ظاهری تاریک به خود می گیرند. در سال ۲۰۱۲، دامنه VVV-WIT-07 به مدت ۱۱ روز به آرامی تاریک شد و سپس در عرض ۴۸ روز آینده، کاملا از بین رفت. این گرفتگی ۸۰ درصد از نور متساعد شده را مسدود کرد، و اخترشناسان را با یک رمز و راز پیچیده مواجه نمود. هیچکدام از توضیحات معمولی برای این گرفتگی قابل بیان نیستند.

“تابتا بویاجیان” اخترشناس دانشگاه ایالتی لوئیزیانا، در حال بررسی این موضوع است. در سال ۲۰۱۵، او مطالعه‌ای را بر روی یک موضوع مشابه با ستارۀ KIC 8462852 انجام داد، که از آن زمان بعنوان ستاره تبی شناخته می شود. بر خلاف VVV-WIT-07، هر ماده‌ای که از بین ما و ستارۀ KIC 8462852 عبور میکرد، حدود ۲۰ درصد از نور آن را مسدود می نمود. او می گوید قطعا تا چند سال بعد، ما هنوز هم درگیر این موضوع هستیم که چه چیزی می تواند این الگوی تیره را به وجود آورد.
توجه رسانه ها نیز ممکن است مفید باشد، اما بوایجیان وجود بیگانگان را در پشت این قضیه رد می کند.

او می گوید: «داده‌های جدید نشان می دهد که رنگ‌های مختلف نور با شدت‌های مختلف باعث این کاهش نور می شوند. از آنجا که، آنچه که میان ما و ستارگان در گذر است، یک عنصر مادی نیست، لذا نمیتواند یک سیاره یا ساختار بیگانه باشد. این امر نشان می دهد آنچه از این فاصله گذر می کند، تنها می تواند طیفی از نورهای رنگی باشد. البته این امر می تواند توسط یک سیاره حلقه‌دار نیز توضیح داده شود. اما این سیاره باید حلقه‌های بسیار عریضی داشته باشد. حلقه هایی که حلقه زحل در برابرش هیچ باشد و، حدود ۲۰۰ برابر گسترده‌تر از مدار غول پیکر ماهواره‌های پوشیده از یخ باشند.

آیا حلقه‌ها می توانند تغییرات رخ داده در VVV-WIT-07 را توضیح دهند؟ در حالیکه بویاجیان در این مطالعه دخالت ندارد، اما مطالعه بر روی این پدیده را به طور کلی رها نکرده است. وی گفت: «این حلقه باید بیش از یک میلیون کیلومتر پهنا داشته و بسیار متراکم باشد تا بتواند چنین ستاره‌ای را مسدود کند.» بنابراین آیا می توان گفت که این یکی از تکنولوژی‌های بیگانه‌هاست؟ توده‌های گرد و غبار هنوز هم می توانند یک علت منطقی باشند. و البته بر خلاف وجود حیات در کرات دیگر، ما می دانیم که گرد و غبار وجود دارد. ابرهای میان ستاره‌ای در حال حاضر مقدار زیادی از نور ستارگان را مسدود می کنند، و باعث می شوند که بسیاری از ویژگی‌های آنها قابل مشاهده نباشد. تیم تحقیقاتی انتظار دارد که این کاهش نور در سال آینده تکرار شود، بنابراین این تیم در حال آماده شدن است تا بتواند اطلاعات بیشتری را که ممکن است پاسخگوی این سوال باشند، جمع‌آوری نماید. جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریات ماهانه انجمن سلطنتی نجوم منتشر شده است.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  کاوشی در عجیب‌ترین اجرام کیهان
  یک نوع ستارۀ عجیب پس از 40 سال جستجو کشف شد
  تصویر عجیب ناسا از «خورشید»
  عجیب ترین فرم هاي حيات
  کشف کهکشانی با ابرهای عجیب
  کشف ستارۀ سیاره خوار
  سحابی ستارۀ شعله‌ور
  یک کهکشان مارپیچی با هستۀ عجیب و غریب
  کشف قدیمی‌ترین ستارۀ کیهان
  کشفی عجیب درباره‌ی سیاهچاله‌ها!

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان