12-03-2019، 13:00
نویسنده کتاب "مهارتهای زندگی در اندیشه و کلام بزرگان علم و دین" گفت: تلاش کردم در تالیف این کتاب از منابع موثق عربی و احادیث استفاده کنم تا بتوانم مهارتهای ایرانی - اسلامی مورد نیاز جامعه را تبیین کنم.
به گزارش ایسنا، بتول بصیری در نشست رونمایی از کتاب "مهارتهای زندگی در اندیشه و کلام بزرگان علم و دین" که در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی اصفهان برگزار شد در خصوص مهارتهای زندگی ایرانی- اسلامی، اظهار کرد: کتابی که معرفی میکنم مهارتهای زندگی در اندیشه و کلام بزرگان علم و دین است.او افزود: همیشه جرقهای در اندیشه من بود از کلام رهبر معظم انقلاب که فرمودند علوم انسانی باید اسلامیسازی شود، چون اکثر کتابهایی را هم که خودم در دوره دکتری میخواندم ترجمه کتابهای خارجی بود.
کتاب "مهارتهای زندگی در اندیشه و کلام بزرگان علم و دین" گفت: تلاش بر این بوده است که مهارتهای معرفیشده توسط یونسکو در سال ۱۳۷۷، با سبک زندگی ایرانی مطابقت داده شود.
بصیری در پاسخ به سوالی در رابطه با نقش جامعهشناسی ایران در تألیف این کتاب، بیان کرد: کتاب قابل اتکایی در خصوص آموزش مهارتهای زندگی وجود ندارد. در پیشگفتار کتاب آمده با توجه به فراوانی مشکلات در جامعه ایرانی، بیش از ۶۰ یافته پژوهشی در رابطه با مشکلات اجتماعی ایران آورده شده است. برای مثال آورده شده که چرا توانایی نه گفتن در میان نوجوانان ایرانی کمرنگ است.
او افزود: پیش از این به من گفته بودند چاپ کتاب در انتشارات جهاد دانشگاهی ساده نیست و به سختی میپذیرند کتابی را به چاپ برسانند اما بعد از مراجعه به جهاد دانشگاهی و داوری کتاب، از چاپ آن استقبال کردند.
نصیری اظهار کرد: رویکرد این کتاب بیشتر تطبیقی و بومیسازی مسائل اجتماعی و مهارتهای زندگی بوده است. متأسفانهگاهی برای آموختن مهارتهای زندگی، به فرهنگ غرب نگاه میکنیم. برخی از مهارتهای زندگی در غرب، با فرهنگ ایرانی سازگار نیست. بنابرین این کتاب در تلاش بوده تا مهارتهایی در تناسب با ارزشهای ایرانی تدوین کند، به همین دلیل بسیار بر احادیث تکیه شده است.
او خاطرنشان کرد: پیشنهاد میکنم این کتاب در قالب دو واحد درس اختیاری در دانشگاهها تدریس شود.