06-11-2020، 19:25
با تغذیه مناسب به جنگ با هوای آلوده بروید
برای مقابله با هوای آلوده، مصرف غذاهایی توصیه میشود که حاوی آنتیاکسیدانهای سلنیوم و بتاکاروتناند. سبزیجاتی مثل طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل، اسفناج، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند.می دانیم که اگر آلودگی هوا خیلی شدید باشد، به سختی می توان از اثرات سوء آن در امان ماند، البته اثرات اینآلودگی ها را می توان با مصرف بعضی از غذاها کمتر کرد.
متخصصین تغذیه برای کم شدن مضرات آلودگی هوا، مصرف منابع غذایی ویتامین E و ویتامین D را پیشنهاد می کنند.
ین ویتامین ها می توانند اثرات مسموم کننده گازهای آلاینده را خنثی کنند.
ویتامین E در روغن های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز وجود دارد.
منابع مناسب ویتامین D هم شیر، کره و زرده تخم مرغ هستند که باید در برنامه غذایی روزانه تان باشند. البته می توانید با تجویز متخصص، مکمل های ویتامین E و D را هم مصرف کنید.
علاوه بر این ویتامین ها، مصرف غذاهایی را توصیه می کنند که حاوی آنتی اکسیدان های سلنیوم و بتاکاروتن هستند. سبزیجاتی مثل طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل، اسفناج، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند.
سلنیوم را هم می توانید در غذاهای دریایی، مرغ، نان و غلات سبوس دار پیدا کنید.
ویتامین C هم می تواند به دفع سربی که با هوای آلوده وارد بدن ما شده، کمک کند. شیر و لبنیات به خصوص پنیر و ماست هم به خاطر کلسیمی که دارند می توانند جذب عناصر سنگین مثل سرب را کاهش دهند.
در کنار این ها باید یادتان باشد که مصرف تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک و نوشابه های گازدار، به دلیل ایجاد اختلال در جذب عناصر مفید در بدن، می توانند اثرات سوء آلودگی هوا را دو برابر کنند.
موادی مثل سوسیس و کالباس به دلیل داشتن مواد افزودنی و نگهدارنده، علاوه بر این که به خودی خود مضر و سرطان زا هستند، مصرف آنها برای افرادی که در معرض آلودگی هوای شهرها قرار دارند، به هیچ وجه توصیه نمی شوند.
منبع تاپ ناز