10-08-2013، 16:48
روند ایجاد پوكی استخوان مرتبط با وضعیت فیزیولوژیك بدن است ولی وضعیت تغذیه فرد نیز بر روند آن تاثیر بسیاری دارد.
[عکس: 801360_416.jpg]به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: پوكی استخوان یا استئوپروز یك بیماری استخوانی است كه با كاهش توده استخوانی و تغییر ساختمان میكروسكوپی نسج استخوان مشخص میشود. لیلا شورورزی بیان داشت: در حال حاضر بیماریهای غیرواگیر مانند سكتههای قلبی و مغزی، افزایش فشارخون، دیابت، انواع سرطانها و بیماریهای استخوان در اكثر نقاط جهان رو به گسترش است. کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: كلسیم، ویتامین D، پروتئین موجود در غذا، الكل، سیگار و قهوه از مهمترین عوامل تغذیهای مؤثر بر سلامت استخوان است.
شورورزی عنوان کرد: یك لیوان شیر بهطور تقریبی دارای 300 میلیگرم كلسیم است و اگر یك فرد بزرگسال در روز دو تاسه لیوان شیر دریافت كند نیازكلسیم وی تامین میشود.
وی خاطرنشان کرد: در میان سبزیها نیز برگهای تربچه، جعفری، كلمپیچ و گلكلم و انواع مغزها مانند بادام، فندق وكنجد منابع خوب كلسیم هستند.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور با اشاره به منابع خوب ویتامینD، افزود: ماهی آزاد، ماهی تن، انواع تخمپرندگان، جگر گوساله و همچنین قراردادن صورت، بازوها و دستها بهمدت10-15 دقیقه در معرض نور خورشید میتواند سبب جذب این ویتامین شود.
شورورزی اظهار داشت: مصرف پروتئین زیاد بدون مصرف مقادیركافی كلسیم خطر شكستگی استخوان را بالا میبرد و همچنین مصرف زیاد پروتئین حیوانی و نمك سبب دفع كلسیم از طریق ادرار میشود.
وی گفت: همچنین افرادی كه بهجای مصرف شیر از نوشابههای كولا استفاده میكنند، فسفر بیشتری نسبت به كلسیم جذب میکنند و در سنین بالا در معرض ابتلا به پوكی استخوان قرار میگیرند.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور بیان کرد: مصرف الكل، پوكی استخوان را تسریع میكند و بهطور مستقیم روی سلولهای استخوانی اثر كرده و رشد استخوان جدید را سركوب میكند.
شورورزی اضافه کرد: كافئین از عمدهترین تركیبات موجود در قهوه است و تاثیر كمی در جذب كلسیم دارد.
وی یادآور شد: مصرف یك فنجان قهوه نیز سبب برهم زدن تعادل سه میلیگرم كلسیم و كاهش جذب آن میشود.
منبع:باشگاه خبرنگاران(بزرگترین خبرگزاری فارسی زبان دنیا)
[عکس: 801360_416.jpg]به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: پوكی استخوان یا استئوپروز یك بیماری استخوانی است كه با كاهش توده استخوانی و تغییر ساختمان میكروسكوپی نسج استخوان مشخص میشود. لیلا شورورزی بیان داشت: در حال حاضر بیماریهای غیرواگیر مانند سكتههای قلبی و مغزی، افزایش فشارخون، دیابت، انواع سرطانها و بیماریهای استخوان در اكثر نقاط جهان رو به گسترش است. کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: كلسیم، ویتامین D، پروتئین موجود در غذا، الكل، سیگار و قهوه از مهمترین عوامل تغذیهای مؤثر بر سلامت استخوان است.
شورورزی عنوان کرد: یك لیوان شیر بهطور تقریبی دارای 300 میلیگرم كلسیم است و اگر یك فرد بزرگسال در روز دو تاسه لیوان شیر دریافت كند نیازكلسیم وی تامین میشود.
وی خاطرنشان کرد: در میان سبزیها نیز برگهای تربچه، جعفری، كلمپیچ و گلكلم و انواع مغزها مانند بادام، فندق وكنجد منابع خوب كلسیم هستند.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور با اشاره به منابع خوب ویتامینD، افزود: ماهی آزاد، ماهی تن، انواع تخمپرندگان، جگر گوساله و همچنین قراردادن صورت، بازوها و دستها بهمدت10-15 دقیقه در معرض نور خورشید میتواند سبب جذب این ویتامین شود.
شورورزی اظهار داشت: مصرف پروتئین زیاد بدون مصرف مقادیركافی كلسیم خطر شكستگی استخوان را بالا میبرد و همچنین مصرف زیاد پروتئین حیوانی و نمك سبب دفع كلسیم از طریق ادرار میشود.
وی گفت: همچنین افرادی كه بهجای مصرف شیر از نوشابههای كولا استفاده میكنند، فسفر بیشتری نسبت به كلسیم جذب میکنند و در سنین بالا در معرض ابتلا به پوكی استخوان قرار میگیرند.
کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور بیان کرد: مصرف الكل، پوكی استخوان را تسریع میكند و بهطور مستقیم روی سلولهای استخوانی اثر كرده و رشد استخوان جدید را سركوب میكند.
شورورزی اضافه کرد: كافئین از عمدهترین تركیبات موجود در قهوه است و تاثیر كمی در جذب كلسیم دارد.
وی یادآور شد: مصرف یك فنجان قهوه نیز سبب برهم زدن تعادل سه میلیگرم كلسیم و كاهش جذب آن میشود.
منبع:باشگاه خبرنگاران(بزرگترین خبرگزاری فارسی زبان دنیا)