امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

دو روز مانده به مذاکرات هسته​ای: گزارش ظریف به نمایندگان مجلس و اهرم​های ایران برای ف

#1
دور پیشین مذاکرات در حالی خاتمه یافت که در آستانه رسیدن به توافقی احتمالی فرانسه با شروط خود مانع تحقق این توافق شد. حالا در آستانه دور جدید مذاکرات تحولاتی در دو سوی مذاکرات اتفاق افتاده است. شب گذشته اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مهمان محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه بودند . آنگونه که عوض حیدرپور ازاعضای این کمیسیون به مهر گفته است وزیر امور خارجه اعلام کرده که پیش نویس تفاهم نامه ایران و 1+5 باید در فرآیند شورای عالی امنیت ملی به نتیجه برسد و بعد از آن به وزارت خارجه ابلاغ شود، وزارت خارجه نیز بر این اساس روند مذاکرات را ادامه می دهد؛ در حال حاضر شورای عالی امنیت ملی تنها مذاکرات را برعهده وزارت خارجه گذاشته است.
حیدرپور همچنین گفته که بر اساس اظهارات عراقچی در مذاکرات نیویورک چهارچوب کلی مذاکرات مشخص شد و در لاهه نیز بحث فنی صورت گرفت که موضوعات به سمت تدوین تفاهم نامه پیش رفت.  بر این اساس تفاهم نامه​ای بین طرف ایرانی و آمریکایی تدوین شده بود و آمریکا از طرف 1+5 وکالت داشته که تفاهم نامه را تدوین کند، پس از آنکه متن نهایی برای توافق آماده می شود اختلافات و مباحث آغاز می شود که شامل ورود فرانسه و موضع گیری سایر کشورها روی مسئله است و روند به سمتی پیش می رود که روی تفاهم نامه توافقی صورت نمی گیرد و نهایتا قرار می شود تفاهم نامه برای بررسی بیشتر به تهران بیاید.
از سوی دیگر رئیس جمهور فرانسه به سرزمین​های اشغالی سفر کرده و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار و گفت و گو کرده است. وی پس از این دیدار و کنفرانس مشترک خبری با نتانیاهو چهارشرط فرانسه را اعلام کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه اولاند این چهار شرط را از سوی فرانسه اعلام کرده است:
شرط اول: قرار گرفتن همه تاسیسات هسته ای ایران تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی از زمان توافق
شرط دوم: تعلیق غنی سازی 20 درصدی اورانیوم
شرط سوم: کاهش میزان ذخایر اورانیوم غنی شده ایران
شرط چهارم: توقف ساخت تاسیسات پلوتنیوم (آب سنگین ) اراک
رئیس جمهور فرانسه تاکید کرده که این چهار نکته را برای تضمین دست یابی به توافق با ایران اساسی می دانیم.
این چهارشرط در حالی اعلام شده است که است که پیش از این اخباری که از دور پیشین مذاکرات منتقل می​شد حاکی از این بود که فرانسه هیچگونه غنی سازی در خاک ایران را نمی​پذیرفت. بنابر این این چهار شرط اعلام شده از سوی فرانسوا اولاند به نوعی عقب نشینی از موضع پیشین فرانسه تلقی می​شود.
مقامات ایرانی نیزتاکنون هیچ یک از این چهار موضوع را به عنوان خط قرمز یا موضوعات غیرقابل بحث وگفتگو با گروه 1+5 مطرح نکرده بودند.
عقب نشینی فرانسه از موضع پیشین خود در حالی صورت می​گیرد که در داخل ایران واکنش​ها به سنگ اندازی این کشور در روند مذاکرات ادامه دارد. آخرین نمونه از این واکنش​ها مربوط به علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس است. وی صبح امروز در یک گفت و گوی زنده تلویزیونی در شبکه خبر از اهرم​های ایران برای فشار به فرانسه سخن گفت و اعلام کرد: منطق حکم می کند در واکنش به موضع‌گیری فرانسه حتما ما هم عکس‌العمل نشان بدهیم و از اهرم‌های فشار خودمان همانند "خرید خودرو" استفاده کنیم، منافع ملی ما این طور حکم می کند و در دنیا این امر متداول است. امروز در شرایطی هستیم که کشورهای نقطه مقابل ما ناگزیر هستند که واقعیت های امروز جمهوری اسلامی را بپذیرند.
البته به نظر می​رسد فرانسه به تنهایی مانع تحقق توافقنامه در دور پیشین نبوده است. در جلسه شب گذشته کمیسیون امنیت ملی با وزیر خارجه مطرح شد که آمریکا نقطه نظراتی داشته که جمهوری اسلامی آنها را قبول نکرده است.
عراقچی و ظریف در خصوص جزئیات تفاهم نامه اطلاعاتی ارائه ندادند اما ایشان اعلام کردند که ما متعهدیم تا زمانی که به نتیجه نرسیدیم جزئیاتی از این تفاهم نامه منتشر نکنیم.
امیدواری​ها برای نهایی شدن یک توافقنامه بین ایران و 1+5 در مذاکرات پیش رو بسیار بالاست. با این وجود حتی اگر دو طرف به توافقی هم نرسند دیگر کسی ایران را مانع رسیدن به یک توافقنامه نمی​داند.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  گزارش نشست خبری سرپرست سازمان ملی سنجش
  گزارش حادثه درگیری و فوت کارگر تفکیک زباله
Subarrow دعوت پارلمان سوریه از مجلس ایران برای نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری این کشور
Subarrow انجام تحقیقات در رابطه با ارائه اطلاعات از سوی کری به ظریف
  ربیعی: رییس مجلس در ابلاغ قانون اقدام لغو تحریم ها عجله کرد
  گزارش| تکلیف تعطیلات تابستانی نمایندگان مجلس چه شد؟
Heart طرح سناتورها برای جلوگیری از «دخالت ایران، روسیه و چین» در انتخابات آمریکا
  اعلام گزارش آسیه پناهی تا دو روز آینده/ درباره علت مرگ منصوری فعلا نمی‌توان نظر قطعی
  ایران و ایرانی از تلاش برای رسیدن به تعالی باز نمی‌ایستد
Heart تلاش برای تحویل زودتر از موعد خودروهای ایران خودرو

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان