امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

یخ زدن تخم مرغ در یک چشم برهم زدن

#1
یخ زدن تخم مرغ در یک چشم برهم زدن 1


محققان با استفاده از یک مایع برودتی، یخ زدن آنی تخم‌مرغ را به تصویر کشیده‌اند.


یخ خشک (dry ice) در حقیقت دی‌اکسید کربن یخ زده است. یخ خشک، آب نمی‌شود و به صورت مستقیم از حالت جامد به گاز تبدیل می‌شود.


دی‌اکسید کربن در دمای منفی 78 درجه سانتیگراد یخ می‌زند و می‌توان از آن برای ساخت یک محلول برودتی موقت استفاده کرد.


در یک آزمایش، محققان فرآیند یخ زدن سریع تخم‌مرغ را با کمک یک مایع برودتی نشان می‌دهند. یخ زدن تخم‌مرغ درون این مایع با چنان سرعتی روی می‌دهد که زرده و سفیده حالتی بلوری پیدا کرده و شکل عجیبی ایجاد می‌کنند.


این مایع برودتی در حقیقت ایزوپروپیل الکل است که به وسیله یخ خشک به شدت سرد شده است. ایزوپروپیل الکل، نزدیک‌ترین حالت به الکل خالص است که 91 درصد الکل و 9 درصد آب است.


ایزوپروپیل الکل تا دمای منفی 89 درجه سانتیگراد یخ نمی‌زند، اما با غوطه‌ور کردن مقدار کافی یخ خشک در ایزوپروپیل الکل یک مایع برودتی مناسب به دست می‌آید که از سرمایی مشابه یخ خشک برخوردار است.


به محض شکسته شدن تخم‌مرغ و تماس آن با این مایع برودتی، زرده و سفیده در یک چشم برهم زدن یخ می‌زند.


انجام این آزمایش در محیط منزل یا بدون حضور افراد متخصص اکیدا توصیه نمی‌شود.
یخ زدن تخم مرغ در یک چشم برهم زدن 1
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان