23-08-2014، 9:32
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/1.jpg)
مواد لازم براي ٤ نفر:
برنج آبكش شده سه پبمانه
عدس خيس خورده يك پيمانه
ماست يك و نيم پيمانه
روغن مايع نصف پيمانه
پياز ١ عدد
زرده تخم مرغ ٤ عدد
زرشك نصف پيمانه
دارچين ١ ق چ
زردچوبه ١ ق چ
زعقران دم كرده يك چهارم ق چ
نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه:
*ابتدا عدس را با مقدار آب مي پزيم.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/2.jpg)
*پياز را خرد كرده و با مقدار كمي روغن تفت ميدهيم تا سبك شود.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/3.jpg)
*پياز را به عدس در حال پخت اضافه ميكنيم.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/4.jpg)
*زردچوبه را هم ميريزيم.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/5.jpg)
*مي گذاريم تا عدس خوب پخته شود و جا بيفتد ضمن اينكه آبش كشيده شود.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/6.jpg)
*اگر عدس پخته شده بود ولي هنوز مقدار آب داشت، عدس را آبكش كنيد تا آب اضافه گرفته شود.
*آب اضافه را دور نريزيد. ميتوانيد آن را با مقداري نان ميل كنيد. يا در سوپ ازش استفاده كنيد چون عدس سرشار از آهن است.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/7.jpg)
*حالا فر را روي ٢٠٠ درجه روشن ميكنيم تا گرم شود.
*زرده تخم مرغ و ماست و زعفران دم كرده و مقداري نمك و فلفل را با هم مخلوط ميكنيم.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/8.jpg)
*نصف روغن مايع گفته شده را به مخلوط ماست و تخم مرغ اضافه مي كنيم.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/9.jpg)
*حالا دارچين را اضافه و خوب با قاشق هم ميزنيم.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/10.jpg)
*از اين مخلوط كمي كف قابلمه چرب شده ميريزيم.
*من از قابلمه پيركس استفاده كردم.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/11.jpg)
*سپس برنج آبكش شده را به مابقي مخلوط بالا اضافه ميكنيم و هم ميزنيم.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/12.jpg)
*مقداري از برنج را كف قابلمه ريخته و با پشت قاشق كمي فشار ميدهيم تا منسجم شوند.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/13.jpg)
*از مخلوط عدس و پياز روي برنج ميريزيم. ميتوانيد از ديواره ها كمي فاصله بدهيد تا هنگام سرو لايه عدس مشخص نشود و يا برعكس. من از دو لايه عدس استفاده كردم براي نشان دادن اين موضوع يك لايه را تا كناره هاي ظرف نريختم ولي لايه بعد كامل مشخص خواهد شد.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/14.jpg)
*سپس مقداري زرشك شسته شده روي آن ميريزيم.
*نكته ١: اندازه زرشك به دلخواه ميتواند تغيير كند.
*نكته ٢: به جاي زرشك ميتوان از كشمش پلويي هم استفاده كرد. ولي من اين تركيب رو ترجيح ميدهم.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/15.jpg)
*دوباره مقداري برنج ميريزيم و همينطور تا انتها ادامه ميدهيم تا لايه آخر را برنج تشكيل دهد.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/16.jpg)
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/17.jpg)
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/18.jpg)
*بقيه روغن را روي برنج ميريزيم.
*حالا روي قابلمه را فويل ميكشيم و در آن چند سوراخ ايجاد ميكنيم.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/19.jpg)
*و در فر گرم شده با دماي ٢٠٠ درجه به مدت يك ساعت ميپزيم.
*بعد از اينكه برنج دم كشيد، كمي صبر ميكنيم تا خنك شود.
*سپس در ظرف سرو برميگردانيم.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/20.jpg)
*اين هم بافت داخل ته چين.
![ته چین عدس 1](http://baharsite.com/images/foodphoto/tahchin/adas/21.jpg)