امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امتیازات: 4.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

خوآندنی هـا بـا فلشخور (: !

#18
در این شماره از خواندنی ها با رساله ای از سنکا فیلسوف رومی درباره خشم، کتابی درباره ام کلثوم خواننده مشهور مصری و گزیده ای از ترانه هایش، رمانی از داگلاس آدامز و... آشنا شوید.

هنر تسکین دادن خشم

  • سنکا
  • ترجمه ی عظیم جابری
  • انتشارات افراز
  • چاپ اول: 94
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
خوآندنی هـا بـا فلشخور (: !

«اغلب خشم به سوی ما می آید، اما بیشتر از آن ما به سوی آن می رویم. مایی که نه تنها نباید هرگز آن را جذب کنیم، بلکه باید هنگامی که حادث می شود، عقب اش رانیم. اما هیچ کس به خود نمی گوید: «همین چیزی که مرا عصبانی می کند، من آن را ساخته ام یا من آماده ی ساختنش بوده ام.» آدمی نیت مسبب را قضاوت نمی کند، بلکه تنها عملش را در نظر می گیرد. و با این حال باید دید که آیا ناخواسته مرتکب شده یا از عمد، از روی اجبار بوده یا از روی اشتباه، آیا به ندای نفرت گوش داده است یا علاقه ی خودش آیا انگیزه ی خود را دنبال کرده یا وسوسه ی کسی دیگر را کسی که او تنها آلت دستش بوده است. سن یا مرتبه ی شخص توهین کننده را مد نظر داشته باشیم یا بدانیم از روی انسانیت چشم پوشی کنیم یا از روی فروتنی تحمل...»

سنکا در رساله اش در باب خشم که به سال 41 پس از میلاد مسیح نگاشته به عنوان یک فیلسوف رواقی راستین فرآیند این شور ویرانگر را تعلیم می دهد. فیلسوف مخصوصاً علیه اثرات آن در حوزه سیاست هشدار می دهد و استبداد را متهم می کند، استبدادی که حکومت ها نباید بر خود روا دارند.



اولین پنج شنبه (مروری بر زندگی و آثار ام کلثوم و گزیده چند ترانه اش)

  • ترجمه و گردآوری: محسن بوالحسنی
  • انتشارات بوتیمار
  • چاپ اول: 94
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
خوآندنی هـا بـا فلشخور (: !

«ام کلثوم» برای همه آن که گوش، هوش و علاقه ای به شنیدن موسیقی ملل مختلف جهان دارند، نامی آشنا و البته معتبر است. این که چطور زنی روستازاده دنیا را به تأیید و تحسین خود وا می دارد، نکته مهمی است که تا حد امکان در این کتاب به آن پرداخته خواهد شد. ام کلثوم نه تنها به عنوان یک خواننده ی زن، بلکه به عنوان بانی سنت و جریانی فکری در جامعه ی مصر و دیگر ممالک عربی به جایگاهی رسید که بسیاری او را یکی از چهره های موثر مصر در رهایی از سلطه ی استعمار انگلیس می دانند و همچنان تا امروز از او به عنوان «صدا» و «تصویر» این کشور یاد می کنند.

ام کلثوم به همراه «عبدالوهاب»، «فریدالاطرش» و «عبدالحلیم حافظ» از اقطاب و اهرام اصلی موسیقی و هنر مصر به حساب می آید؛ اما صدا و شهرت او بیش تر و بیش تر از هر کسی مرزهای عربی بیرون رفت و به شهرتی بسیار فراتر از هم قطارانش دست یافت. حضور و حمایتش بیش از دولت به عرصه های سیاسی و فرهنگی، او را به همان شخصیتی تبدیل کرد که مصر در آن دوران حیاتی به آن نیاز داشت: هنرمندی با مولفه هایی جهان شمول و نماینده ی تاییده شده ی فرهنگی و اجتماعی این کشور؛...



راهنمای کهکشان برای اتو استاپ زن ها

  • داگلاس آدامز
  • ترجمه ی آرش سرکوهی
  • نشر چشمه
  • چاپ اول: 94
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
خوآندنی هـا بـا فلشخور (: !

رمان با حادثه ای آغاز می شود که برای ساکنان کره ی زمین مهم ترین رخداد اما در رمان حادثه ای فرعی است. همان روزی که خانه ی آرتور دنت به دستور شورای شهر برای احداث یک بزرگراه بین شهری تخریب می شود، و گون ها، یکی از نژادهای کهکشان، برای احداث یک بزرگراه بین کهکشانی سیاره ی زمین را نابود می کنند.

کره ی زمین نابود می شود اما آرتور دنت به یاری بهترین دوست خود فورد پریفکت از این فاجعه جان به در می برد. فورد پریفکت، بی آن که آرتور بداند، مردی است از سیاره ای دیگر. پریفکت از محققان موسسه ای است که کتاب راهنمای کهکشان برای اتواستاپ زن ها را منتشر می کند. اما ناخواسته در این سیاره زمین درگیر می شود. فورد و آرتور چند ثانیه پیش از نابودی زمین به کمک دستگاهی که فورد به همراه دارد خود را به سفینه وگون ها منتقل کرده و از آن پس با «اتو استاپ زدن» سفر خود را در کهکشان ها ادامه می دهند. رمان، ماجراهای سفرهای این دو دوست و نقش آرتور را دریافتن معنای زندگی در بافتی جذاب و با زبانی روان به تصویر می کشد.



تاریخ فکری لیبرالیسم

  • پی یر منان
  • ترجمه ی عبدالوهاب احمدی
  • نشر آگه
  • چاپ اول: 94
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
خوآندنی هـا بـا فلشخور (: !

بر آن ام که در این جستار خطوط مهم یا مرحله های تعیین کننده ی تاریخ فکری لیبرالیسم را نشان دهم. می دانیم که لیبرالیسم جریان اولیه، اصلی و به گونه ای، موضوع همیشگی سیاست مدرن، یعنی سیاست اروپا در غرب از سه سده ی پیش تاکنون، به شمار می آید. در این کار، نخست به آن جا رهنمون شدم که پیرنگ تفسیری از تاریخ پیش از لیبرالیسم را بریزم که از دید من تنها شیوه ممکن برای فهم پذیر گردانی گسترش و بالندگی لیبرالیسم شمرده می شود.

از این رو، خواننده از برگ های آینده ی این دفتر تاریخ سیاسی اروپا را نخواهد یافت، بلکه اگر بتوان گفت، نمونه کوچکی از این تاریخ و گرته برداشته ای از پیوندگاه های اساسی اش را می یابد. در این راستا، چندین کتاب بنیادین فلسفه سیاسی از ماکیاولی تا توکویل را راهنمای خودم نهادم. در واقع، بر من چنین می نماید که تاریخ فلسفه س سیاسی بیش ترین روشنایی را بر پویش تاریخ ما و بر سرشت رژیم سیاسی ما افکنده است.



روزی مثل امروز

  • پیتر اشتام
  • ترجمه ی مریم مویدپور
  • نشر افق
  • چاپ اول: 94
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
خوآندنی هـا بـا فلشخور (: !

آندرآس معلم میان سال، که تنها و سرخورده است ناگهان تصمیم می گیرد دوباره اختیار زندگی اش را به دست بگیرد. از این رو همه چیز را ترک می کند، به دهکده ی زادگاهش بر می گردد و فابین را جستجو می کند، به این که هنوز بارقه ی عشقی در او مانده باشد.

رمان روزی مثل امروز در سال 2006 منتشر شد و توجه خوانندگان بسیاری را به خود جلب کرد. این رمان مدت ها موضوع بحث بخش فرهنگی روزنامه های معتبر آلمانی زبان بود و تنها در دو سال اول پس از انتشار 90000 نسخه از آن به فروش رسید.

این رمان با واکنش های متفاوتی از سوی منتقدان ادبی روبرو شد. بسیاری از آن ها رمان روزی مثل امروز پیتر اشتام را با رمان بیگانه و تربیت احساسات فلوبر و مردی که خواب است ژرژ برک و فیلم زمانی برای رفتن فرانسوا اوزون مقایسه کرده اند. به عقیده ی بسیاری از آن ها قهرمان کتاب پیتر اشتام نماینده ی نسلی است که اسلاف آن در آثار چخوف و توماس مان و روبرت موزیل دیده می شود.
پاسخ
 سپاس شده توسط Tᴀᴍᴏʀᴀ Pɪᴇʀᴄᴇ ، Interstellar ، ωøŁƒ


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

پیام‌های داخل این موضوع
RE: خوآندنی هـا بـا فلشخور (: ! - eɴιɢмαтιc - 27-11-2015، 12:23

موضوعات مرتبط با این موضوع...
Rainbow نیم بیتی | کافه شعر فلشخور

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: