ناپلئون بناپارت امپراتور بزرگ فرانسه:

وصیتنامه
«من عیسوی هستم و دارای مذهب کاتولیکی رومی میباشم و با همین مذهب که بیش از پنجاه سال قبل از این متولد شدهام میمیرم تمایل من این است که خاکستر من در ساحل رودخانهٔ سن و در بین ملت فرانسه که آنقدر دوست داشتهام ، استراحت نماید .
من همیشه از داشتن زن عزیزم ماری لوئیز سرافراز بودهام و تا آخرین لحظهٔ حیات با بهترین احساسات صمیمانه یادبود اورا حفظ خواهم کرد . از همسرم خواهش میکنم که پسر مرا حراست نماید و از خطراتی که در زمان طفولیت اورا تهدید مینماید حفظ کند . به پدرم توصیه میکنم همواره بخاطر داشته باشد که او یک شاهزادهٔ فرانسوی است و هرگز آلت دست کسانی که فرانسه را تحقیر مینمایند نشود و پسرم هرگز نباید به هیچ عذر و بهانه و دستاویز با فرانسه بجنگد ویا آن را از پای در آورد ، او باید شعار مرا همیشه قبول کند که : موجودیت ما فدای فرانسه باد.»
جملاتی از ناپلئون:
«آنقدر شکست خوردم که راه شکستدادن را آموختم»
«از پیروزی تا سقوط فقط یک گام فاصلهاست.»
«ازدواج همیشه به عشق پایان دادهاست.»
«اگر سراسر زمین یک کشور بود، استانبول پایتخت آن میبود.
«تسخیر یک کشور بزرگ از تسخیر قلب کوچک یک زن آسانتر است.»
«دنیا از آنِ کسانی است که تحرک و انرژی دارند.»
«دستی که گهواره را تکان میدهد دنیا را تکان میدهد.»
«دین بهترین وسیلهاست برای ساکت نگهداشتن مردم.»
«مردم از ترس شکست، میبازند.»
«مطمئنترین راه برای فقیر ماندن اینست که انسان درستکار (امانتدار)ی باشی.»
«تدبیر همیشه بر شمشیر غالب است.»
«کمدانستن و زیاد حرفزدن مثل نداشتن و زیاد خرجکردن است.»
«تصور کن اگر قرار بود هر کس به اندازهٔ دانش خود حرف بزند چه سکوتی بر دنیا حاکم میشد.»
«تا زندهام لحظهای آرام نخواهم گرفت. استراحت و مردن نزد من یکیست.»
«احمقهادر فکر گذشتهاند، دیوانگان نیز در رویای آینده به سر میبرند و تنها انسانهای عاقل در حال زندگی میکنند.»
«ناامیدی اولین قدمی است که شخص به سوی گور برمیدارد.»
«در دنیا فقط از یک چیز باید ترسید و آن خود ترس است.»
«اولین شرط پیروزی شهامت و بیباکی است.»
«نایاب ترین چیزها در جهان دوست صمیمی است .»
«دردها و رنجها فکر انسان را قوی میسازد.»
«کسانی که روح نامید دارند مقصرترین مردم هستند»
«کسی که میترسد شکست بخورد حتما شکست خواهد خورد.»
«یک روز زندگی پر غوغا و در شهرت و افتخار بهتر از صد سال گمنامی است.»
«عفت در زن مانند شجاعت است در مرد ، من از مرد ترسو همچنان متنفرم که از زن نانجیب»
«عشق گوهری است گرانبها، اگر با عفت توام باشد.»
«عادت کنید که عادت نکنید»
«فداکاری در راه وطن از همه فضایل باارزشتر است»
«لغت غیرممکن را باید از قاموسها محو کرد.»
«حرفی رو بزن که بتونی بنویسیش چیزی رو بنویس که بتونی امضا کنی و چیزی رو امضا کن که بتونی پاش بایستی.»
«بی صبری در راه موفقیت مانع بزرگی است.»
«پیروزی نصیب کسانی میشود که بیش از همه استقامت دارند.»
«صاحب همت در پیچ و خم های زندگی هیچ گاه با یاس و درماندگی رو به رو نخواهد شد»
«ظاهراً جهان تنها به کسانی ماوا میبخشد که قول و فعلشان حاکی است که میدانند چه می خواهند و به کجا میروند»
«همه کسانی که با تو میخندند دوست تو نیستند»
روایتی درمورد ناپلئون:
«در روزهایی که ناپلون در جزیرهٔ سنت هلن به سر میبرد ، دولت انگلیس با وی و خدمهاش مانند اسیر رفتار میکردند و امکانات رفاهی در اختیار آنها قرار نمیدادند. این موضوع ناپلون را خیلی ناراحت میکرد و مرتب به حاکم جزیره گوش زد میکرد که من اسیر نیستم و امپراتور هستم ولی بازهم تاثیری نداشت ! در جلسهای که ناپلون با حاکم جزیره داشت در این مورد ، او باز هم نتوانست حاکم را متقائد کند تا امکانات رفاهی آنها را فراهم کند . وی خطاب به حاکم و افرادش میگوید: «من همیشه امپراتورم و در آینده وقتی نام لرد باتهورد ، رئیس الوزرای شما (انگلیس)را فراموش کردند و نامهای دیگر که امروز جلوه میکند ازبین رفت ، در قرنهای آینده من هنوز امپراتور خواهم بود ! وجسم من در اختیار شماست ولی روح من آزاد است و تا پایان زندگی همان همّت و فعالیت دورهٔ فرماندهی اروپای مرا دارد و آن اروپا در آتیه در مورد رفتاری که نسبت به من شدهاست قضاوت خواهد کرد و شرمساری آن نصیب انگلستان خواهد شد . بد بختی و تیره روزی بنوبهٔ خود دارای مفاخر ومحامد است . اگر من روی تخت سلطنت و در میان طرفداران خود میمردم ، چون حریفی نداشتم ، دنیا آنطور که باید مرا نمیشناخت و تاریخ من برای او حکم رمز معما را داشت ، ولی در سایهٔ این بدبختی ، مرا آنطور که هستم مورد قضاوت قرار خواهند داد و اسارت سنت هلن حضور تاریخی مرا تصفیه و تکمیل خواهد کرد و این سنگستان تیره ، پایگاه رفیعی خواهد شد که مرا به تمام عالم نشان خواهد داد.»

وصیتنامه
«من عیسوی هستم و دارای مذهب کاتولیکی رومی میباشم و با همین مذهب که بیش از پنجاه سال قبل از این متولد شدهام میمیرم تمایل من این است که خاکستر من در ساحل رودخانهٔ سن و در بین ملت فرانسه که آنقدر دوست داشتهام ، استراحت نماید .
من همیشه از داشتن زن عزیزم ماری لوئیز سرافراز بودهام و تا آخرین لحظهٔ حیات با بهترین احساسات صمیمانه یادبود اورا حفظ خواهم کرد . از همسرم خواهش میکنم که پسر مرا حراست نماید و از خطراتی که در زمان طفولیت اورا تهدید مینماید حفظ کند . به پدرم توصیه میکنم همواره بخاطر داشته باشد که او یک شاهزادهٔ فرانسوی است و هرگز آلت دست کسانی که فرانسه را تحقیر مینمایند نشود و پسرم هرگز نباید به هیچ عذر و بهانه و دستاویز با فرانسه بجنگد ویا آن را از پای در آورد ، او باید شعار مرا همیشه قبول کند که : موجودیت ما فدای فرانسه باد.»
جملاتی از ناپلئون:
«آنقدر شکست خوردم که راه شکستدادن را آموختم»
«از پیروزی تا سقوط فقط یک گام فاصلهاست.»
«ازدواج همیشه به عشق پایان دادهاست.»
«اگر سراسر زمین یک کشور بود، استانبول پایتخت آن میبود.
«تسخیر یک کشور بزرگ از تسخیر قلب کوچک یک زن آسانتر است.»
«دنیا از آنِ کسانی است که تحرک و انرژی دارند.»
«دستی که گهواره را تکان میدهد دنیا را تکان میدهد.»
«دین بهترین وسیلهاست برای ساکت نگهداشتن مردم.»
«مردم از ترس شکست، میبازند.»
«مطمئنترین راه برای فقیر ماندن اینست که انسان درستکار (امانتدار)ی باشی.»
«تدبیر همیشه بر شمشیر غالب است.»
«کمدانستن و زیاد حرفزدن مثل نداشتن و زیاد خرجکردن است.»
«تصور کن اگر قرار بود هر کس به اندازهٔ دانش خود حرف بزند چه سکوتی بر دنیا حاکم میشد.»
«تا زندهام لحظهای آرام نخواهم گرفت. استراحت و مردن نزد من یکیست.»
«احمقهادر فکر گذشتهاند، دیوانگان نیز در رویای آینده به سر میبرند و تنها انسانهای عاقل در حال زندگی میکنند.»
«ناامیدی اولین قدمی است که شخص به سوی گور برمیدارد.»
«در دنیا فقط از یک چیز باید ترسید و آن خود ترس است.»
«اولین شرط پیروزی شهامت و بیباکی است.»
«نایاب ترین چیزها در جهان دوست صمیمی است .»
«دردها و رنجها فکر انسان را قوی میسازد.»
«کسانی که روح نامید دارند مقصرترین مردم هستند»
«کسی که میترسد شکست بخورد حتما شکست خواهد خورد.»
«یک روز زندگی پر غوغا و در شهرت و افتخار بهتر از صد سال گمنامی است.»
«عفت در زن مانند شجاعت است در مرد ، من از مرد ترسو همچنان متنفرم که از زن نانجیب»
«عشق گوهری است گرانبها، اگر با عفت توام باشد.»
«عادت کنید که عادت نکنید»
«فداکاری در راه وطن از همه فضایل باارزشتر است»
«لغت غیرممکن را باید از قاموسها محو کرد.»
«حرفی رو بزن که بتونی بنویسیش چیزی رو بنویس که بتونی امضا کنی و چیزی رو امضا کن که بتونی پاش بایستی.»
«بی صبری در راه موفقیت مانع بزرگی است.»
«پیروزی نصیب کسانی میشود که بیش از همه استقامت دارند.»
«صاحب همت در پیچ و خم های زندگی هیچ گاه با یاس و درماندگی رو به رو نخواهد شد»
«ظاهراً جهان تنها به کسانی ماوا میبخشد که قول و فعلشان حاکی است که میدانند چه می خواهند و به کجا میروند»
«همه کسانی که با تو میخندند دوست تو نیستند»
روایتی درمورد ناپلئون:
«در روزهایی که ناپلون در جزیرهٔ سنت هلن به سر میبرد ، دولت انگلیس با وی و خدمهاش مانند اسیر رفتار میکردند و امکانات رفاهی در اختیار آنها قرار نمیدادند. این موضوع ناپلون را خیلی ناراحت میکرد و مرتب به حاکم جزیره گوش زد میکرد که من اسیر نیستم و امپراتور هستم ولی بازهم تاثیری نداشت ! در جلسهای که ناپلون با حاکم جزیره داشت در این مورد ، او باز هم نتوانست حاکم را متقائد کند تا امکانات رفاهی آنها را فراهم کند . وی خطاب به حاکم و افرادش میگوید: «من همیشه امپراتورم و در آینده وقتی نام لرد باتهورد ، رئیس الوزرای شما (انگلیس)را فراموش کردند و نامهای دیگر که امروز جلوه میکند ازبین رفت ، در قرنهای آینده من هنوز امپراتور خواهم بود ! وجسم من در اختیار شماست ولی روح من آزاد است و تا پایان زندگی همان همّت و فعالیت دورهٔ فرماندهی اروپای مرا دارد و آن اروپا در آتیه در مورد رفتاری که نسبت به من شدهاست قضاوت خواهد کرد و شرمساری آن نصیب انگلستان خواهد شد . بد بختی و تیره روزی بنوبهٔ خود دارای مفاخر ومحامد است . اگر من روی تخت سلطنت و در میان طرفداران خود میمردم ، چون حریفی نداشتم ، دنیا آنطور که باید مرا نمیشناخت و تاریخ من برای او حکم رمز معما را داشت ، ولی در سایهٔ این بدبختی ، مرا آنطور که هستم مورد قضاوت قرار خواهند داد و اسارت سنت هلن حضور تاریخی مرا تصفیه و تکمیل خواهد کرد و این سنگستان تیره ، پایگاه رفیعی خواهد شد که مرا به تمام عالم نشان خواهد داد.»