21-11-2012، 19:20
مواد لازم
برای آشپزی آکا
250 گرم ماكارونی
2 عدد تخم مرغ
سه چهارم فنجان پنیر پارمزان
2 قاشق غذا خوری پودر نان
مواد لازم
برای سس گوشت :
2 قاشق غذا خوری روغن زیتون
2 عدد پیاز متوسط
750 گرم گوشت چرخ كرده
425 گرم گوجه فرنگی
یك سوم فنجان آب گوجه فرنگی
یك دوم فنجان آب
یك عدد تخم مرغ زده شده
نصف قاشق چایخوری دارچین
طرز تهیه سس گوشت :
روغن زیتون را گرم كرده ، پیاز و گوشت چرخ كرده را در آن تفت می دهیم ، تا زمانی كه گوشت سرخ شده و تغییر رنگ دهد . سپس گوجه فرنگی ، آب گوجه فرنگی و دارچین را به آن اضافه كرده و برای مدتی آن را بدون درپوش حرارت می دهیم تا غلیظ شود . سپس آن را از روی حرارت بر می داریم . زمانی كه سرد شد، یك عدد تخم مرغ زده شده را به آن می افزاییم .
مواد لازم
برایtopping :
90 گرم كره
نصف فنجان آرد
5/3 فنجان شیر
یك فنجان پنیر پارمزان
2 عدد زرده تخم مرغ
طرز تهیهtopping:
كره را در یك ظرف ریخته ، روی حرارت می گذاریم . بعد از اینكه كره آب شد ، آرد را به آن اضافه می كنیم و حرارت می دهیم تا وقتی كه روی آن حباب ایجاد شود . سپس از روی حرارت برداشته و به تدریج شیر را به آن می افزاییم . مجدداً آن را روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد و غلیظ شود . بعد از آن پنیر را و دو عدد زرده تخم مرغ را به آن افزوده و خوب مخلوط می كنیم . مواد را كنار می گذاریم تا خنك شود.
طرز تهیه پاستیتسو :
ماكارونی را به همراه آب جوش در یك ظرف می ریزیم . ظرف را روی حرارت می گذاریم تا ماكارونی پخته و نرم شود . سپس آن را آبكش می كنیم . ماكارونی را در ظرف دیگری با دو عدد تخم مرغ و پنیر مخلوط كرده و در یك ظرف نچسب می ریزیم.
سپس سس گوشتی را كه تهیه كرده بودیم ، روی سطح مخلوط ماكارونی قرار داده و بعد از آن با موادtopping روی سطح گوشت را می پوشانیم . سپس پودر نان را روی تمامی ریخته و بدون درپوش
برای مدت تقریبا یك ساعت داخل فر قرار می دهیم تا زمانی كه روی سطح آن قهوه ای رنگ شود .
غذا آماده خوردن است كه بعد از سرد شدن می توان آن را سرو كرد .
نكات تغذیه ای :
این غذا به علت دارا بودن ماكارونی، تخم مرغ ، پنیر، كره و گوشت دارای ارزش انرژی زایی بالایی است و یك غذای مناسب برای ورزشكاران، كودكان و نوجوانان در حال رشد، افراد لاغر و دچار كمبود وزن می باشد.