امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

موزه نانوایی در ایران

#1
تنهاموزه نانوای در ایران
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
موزه نانوایی در ایران 1
ﺩﺭ ﺳﺮﺍﺳﺮ ﺩﻧﯿﺎ ﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻏﺬﺍﯼ ﺍﺻﻠﯽ ﻣﺮﺩﻡ ﻣﺤﺴﻮﺏ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. ﺍﺻﻮﻻ‌  ﺁﺭﺩ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻣﻴﺰﺍﻥ ﺧﺎﻛﺴﺘﺮ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺁﺭﺩ ﮔﻨﺪﻡ، ﻃﺒﻘﻪ‌ﺑﻨﺪﻱ ﻣﻲ‌ﻛﻨﻨﺪ ﺑﺪﯾﻦ ﺷﮑﻞ ﮐﻪ ﻫﺮ ﭼﻪ ﺧﺎﻛﺴﺘﺮ ﺁﺭﺩ ﻛﻤﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ ﺁﺭﺩ ﻣﺮﻏﻮﺏ ‌ﺗﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻫﺮﭼﻪ ﭘﺮﻭﺗﺌﻴﻦ ﺁﺭﺩ ﮔﻨﺪﻡ ﺑﺎﻻ‌ﺗﺮ ﺑﺎﺷﺪ ﺁﺭﺩ ﻏﻨﯽ ﺗﺮ ﻣﻲ‌ﺑﺎﺷﺪ.ﺩﺭ ﺳﺮﺍﺳﺮ ﺩﻧﯿﺎ ﻧﺎﻥ ﻫﺎ ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﺁﺩﺍﺏ ﺍﻗﻮﺍﻡ ﻭ ﻣﻠﻞ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻣﺘﻔﺎﻭﺗﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﻫﺮ ﮐﺪﺍﻡ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﻫﺎ ﺑﺮ ﺣﺴﺐ  ﺗﻨﺎﺳﺐ ﻭ ﺷﺮﺍﯾﻂ ﺍﻗﻠﯿﻤﯽ ﻣﺮﺩﻡ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﻫﺎﯼ ﻣﺘﻔﺎﻭﺗﯽ ﺗﻬﯿﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ. ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﻗﺼﺪ ﻣﻌﺮﻓﯽ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻧﺎﻥ ﻫﺎﯼ ﻣﺮﺳﻮﻡ، ﻣﺘﺪﺍﻭﻝ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﭘﺮﻃﺮﻓﺪﺍﺭ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻋﺰﯾﺰﻣﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﯾﻢ .
* ﻧﺎﻥ ﺳﻔﯿﺪ:
ﺍﺯ ﺁﺭﺩ ﺳﻔﯿﺪ ﺗﻬﯿﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ؛ ﺁﺭﺩ ﺳﻔﯿﺪ ﺁﺭﺩﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺗﻬﯿﻪ ﺁﻥ ﻓﻘﻂ ﺍﺯ ﺩﺍﻧﻪ ﻏﻼ‌ﺕ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
* ﻧﺎﻥ ﻗﻬﻮﻩ ﺍﯼ:
ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺁﻧﮑﻪ ﺩﺭ ﺗﻬﯿﻪ ﺁﻥ، ﺩﺍﻧﻪ ﻭ ۱۰ ﺩﺭﺻﺪ ﭘﻮﺳﺘﻪ ﺩﺍﻧﻪ (ﺳﺒﻮﺱ) ﺑﻪ ﮐﺎﺭ ﻣﯽ ﺭﻭﺩ ﺑﻪ ﻧﺎﻥ ﻗﻬﻮﻩ ﺍﯼ ﻣﻌﺮﻭﻑ ﺍﺳﺖ.
* ﻧﺎﻥ ﮐﺎﻣﻞ:
ﺑﺮﺍﯼ ﭘﺨﺖ ﻧﺎﻥ ﮐﺎﻣﻞ ﺍﺯ ﺁﺭﺩﯼ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺗﻬﯿﻪ ﺁﻥ، ﺩﺍﻧﻪ ﮐﺎﻣﻞ ﮔﻨﺪﻡ ،ﺁﺭﺩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
* ﻧﺎﻥ ﺟﻮﺍﻧﻪ ﮔﻨﺪﻡ:
ﺑﻪ ﺁﺭﺩ ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﭘﺨﺖ ﭘﻮﺩﺭ ﺟﻮﺍﻧﻪ ﮔﻨﺪﻡ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.
* ﻧﺎﻥ ﻏﻼ‌ﺕ:
ﺩﺭ ﺁﺭﺩ ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﮐﻪ ﻗﻬﻮﻩ ﺍﯼ ﺭﻧﮓ ﺍﺳﺖ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻏﻼ‌ﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺩﺍﻧﻪ ﮐﺎﻣﻞ  ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ.
* ﻧﺎﻥ ﻟﻮﺍﺵ:
ﻧﺎﻥ ﻟﻮﺍﺵ ﮐﻪ ﻣﺘﺸﮑﻞ ﺍﺯ ﺁﺭﺩ، ﺁﺏ، ﺧﻤﯿﺮ ﻣﺎﯾﻪ ﻭ ﻧﻤﮏ ﺍﺳﺖ ﺑﺴﯿﺎﺭﻧﺮﻡ، ﺗﺨﺖ ﻭ ﻧﺎﺯﮎ  ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﻧﺎﻥ ﻟﻮﺍﺵ ﺍﺻﻠﯽ، ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻧﺎﺯﮎ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﻣﺤﺾ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﺩﺭ ﺟﺮﯾﺎﻥ ﻫﻮﺍ ﺗﺎﺯﻩ ﺑﻪ ﺭﺍﺣﺘﯽ ﻭﺳﺮﯾﻊ ﺧﺸﮏ ﻣﯿﺸﻮﺩ.
* ﻧﺎﻥ ﺳﻨﮕﮏ:
ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﺿﺨﺎﻣﺖ ﺑﯿﺸﺘﺮﯼ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻟﻮﺍﺵ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻓﻘﻂ ﺩﺭ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﭘﺨﺖ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. ﺑﻪ ﻧﺎﻥ ﺳﻨﮕﮏ ﻧﺎﻥ ﺧﻤﯿﺮﯼ ﻧﯿﺰ ﻣﯽ ﮔﻮﯾﻨﺪ.
* ﻧﺎﻥ ﺑﺮﺑﺮﯼ:
ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﻨﮕﮏ ﻭ ﻟﻮﺍﺵ ﺳﻔﺖ ﺗﺮ ﺍﺳﺖ. ﺑﻪ ﺍﻋﺘﻘﺎﺩ ﺑﺮﺧﯽ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ ﻗﺒﯿﻠﻪ ﺍﯼ ﻋﺸﺎﯾﺮﯼ ﺑﻪ ﻧﺎﻥ ﺑﺮﺑﺮ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺗﻮﺳﻂ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺷﺎﻫﺎﻥ ﻗﺎﺟﺎﺭ ﺩﺭ ﺳﺪﻩ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺩﺭ ﺟﻨﻮﺏ ﺗﻬﺮﺍﻥ ﺍﺳﮑﺎﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﻧﺪ.
* ﻧﺎﻥ ﺭﻭﻏﻨﯽ:
ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﺑﺎ ﻧﺎﻡ ﻧﺎﻥ ﺧﺸﮏ (ﺧﺸﮑﻪ) ﻧﯿﺰ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﻣﯿﺸﻮﺩ. ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﺍﺯ ﺧﻤﯿﺮ ﻓﻄﯿﺮ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺭﻭﻏﻦ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪ ﺗﻬﯿﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﭘﺲ ﺍﺯ ﭘﺨﺖ، ﺧﺸﮏ ﻭ ﺗﺮﺩ ﺷﺪﻩ ﻭ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﯿﺴﮑﻮﯾﺖ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. ﻧﺎﻥ ﺭﻭﻏﻨﯽ ﺑﻪ ﺩﻭ ﺻﻮﺭﺕ ﭘﺨﺖ ﻣﯿﺸﻮﺩ ﺩﺭ ﻧﻮﻉ ﺳﺎﺩﻩ ﺁﻥ ﺍﺯ ﮐﻨﺠﺪ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯿﺸﻮﺩ ﻭ ﺩﺭﻧﻮﻉ ﺷﯿﺮﯾﻦ ﺁﻥ ﺷﯿﺮﻩ ﺍﻧﮕﻮﺭ ﯾﺎ ﺷﮑﺮ ﺍﺿﺎﻓﻪ ﻣﯿﺸﻮﺩ.
* ﻧﺎﻥ ﺷﯿﺮﻣﺎﻝ :
ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﻟﺤﺎﻅ ﺑﺎﻓﺖ ﺑﺴﯿﺎﺭﻧﺮﻡ ﻭ ﻇﺮﯾﻒ ﺍﺳﺖ. ﺍﻏﻠﺐ ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ  ﺭﻭﺯﻫﺎﯼ ﻋﯿﺪ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ.
* ﻧﺎﻥ ﺳﺒﻮﺱ ﺩﺍﺭ
ﻧﺎﻥ ﺳﺒﻮﺱ ﺩﺍﺭ ﺟﺰﻭ ﻏﻨﯽ ﺗﺮﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﻫﺎ ﻣﺤﺴﻮﺏ ﻣﯿﺸﻮﺩ.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
موزه نانوایی در ایران 1
ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻣﺘﻮﺳﻂ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﺩﻭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻭﯾﺘﺎﻣﯿﻦ، ﻣﻮﺍﺩ ﻣﻌﺪﻧﯽ ﻭ ﻣﻮﺍﺩ ﻓﯿﺒﺮﯼ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻧﺎﻥ ﺳﻔﯿﺪ ﺍﺳﺖ. ﻓﯿﺒﺮ ﻣﻮﺟﻮﺩ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻧﺎﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﺭﻓﻊ ﯾﺒﻮﺳﺖ ﺑﺴﯿﺎﺭ ﻣﻔﯿﺪ ﺍﺳﺖ ﻋﻼ‌ﻭﻩ ﺑﺮ ﺁﻥ ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻣﺮﺍﺽ ﻣﯿﮑﺮﻭﺑﯽ ﺭﻭﺩﻩ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﻭ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﺍﯾﻤﻨﯽ ﺑﺪﻥ ﺭﺍ ﻓﻌﺎﻝ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ. ﻓﯿﺒﺮﻫﻢ ﭼﻨﯿﻦ ﮐﻠﺴﺘﺮﻭﻝ ﻭ ﻣﻮﺍﺩ ﺳﻤﯽ ﺣﺎﺻﻞ ﺍﺯ ﺗﺠﺰﯾﻪ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺭﺍ ﺟﺬﺏ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﺍﺯ ﺭﻭﺩﻩ ﺩﻓﻊ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ.ﺣﺎﻝ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﻘﺎﻟﻪ ﺑﺎ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻧﺎﻥ ﻭ ﻣﻮﺍﺩ ﺗﺸﮑﯿﻞ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﺁﻥ ﺁﺷﻨﺎ ﺷﺪﯾﺪ ﺟﺎﻟﺐ ﺍﺳﺖ ﺑﺪﺍﻧﯿﺪ ﮐﻪ ﻧﺎﻥ ﻭ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﻣﺮﺯ ﻭ ﺑﻮﻡ ﻣﺎ ﺑﻪ ﺣﺪﯼ ﺣﺎﺋﺰ ﺍﻫﻤﯿﺖ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﮐﺸﻮﺭ ﻋﺰﯾﺰﻣﺎﻥ ﺩﺭ ﺁﺑﺎﻥ ﻣﺎﻩ ﺳﺎﻝ 90 ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﺭﺳﻤﯽ ﺍﺯ ﻣﻮﺯﻩ ﻧﺎﻥ ﻣﺸﻬﺪ ﺭﻭﻧﻤﺎﯾﯽ ﮐﺮﺩ. ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺯﻩ ﺩﺭ ﻧﻮﻉ ﺧﻮﺩ ﻧﺨﺴﺘﯿﻦ ﺩﺭ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻭ ﺧﺎﻭﺭﻣﯿﺎﻧﻪ ﺑﺸﻤﺎﺭ ﻣﯽ ﺁﯾﺪ . ﻣﺘﻮﻟﯽ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺯﻩ ﺑﺨﺶ ﺧﺼﻮﺻﯽ ﻭ ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ ﺷﺮﮐﺖ “ﻧﺎﻥ ﺻﻨﻌﺘﯽ ﮔﻨﺪﻡ ﺩﺷﺖ ﻣﺸﻬﺪ” ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮﯾﻦ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﮐﻨﻨﺪﻩ ﻫﺎﯼ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﻧﺎﻥ ﺻﻨﻌﺘﯽ ﺩﺭ ﺧﺎﻭﺭﻣﯿﺎﻧﻪ ﺍﺳﺖ .ﺍﻟﺒﺘﻪ ﻧﺨﺴﺘﯿﻦ ﻣﻮﺯﻩ ﻧﺎﻥ ﺟﻬﺎﻥ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ۱۹۵۵ ﻭ ﺩﺭ ﺁﻟﻤﺎﻥ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ “ﻣﻮﺯﻩ ﻓﺮﻫﻨﮓ ﻧﺎﻥ ﺍﻓﺘﺘﺎﺡ ﺷﺪ ﮐﻪ ﻫﻢ ﺍﮐﻨﻮﻥ ﻣﻮﺭﺩ ﺗﻮﺟﻪ ﮔﺮﺩﺷﮕﺮﺍﻧﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﮐﺸﻮﺭ ﺩﯾﺪﻥ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ.ﺍﻣﺎ ﺑﺎ ﺍﯾﻦ ﺣﺎﻝ ﻣﻮﺯﻩ ﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﻣﺸﻬﺪ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺩﯾﺪﻧﯽ ﻫﺎﯼ ﺍﯾﻦ ﺷﻬﺮ ﻣﺤﺴﻮﺏ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﺳﺎﺱ ﻣﻌﻤﺎﺭﯼ ﺳﻨﺘﯽ – ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﺑﺎ ﺳﺎﺩﻩ ﺗﺮﯾﻦ ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺁﺟﺮ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ، ﮐﺎﻫﮕﻞ ، ﭼﻮﺏ ﻭ ﮔﭻ  ﻃﺮﺍﺣﯽ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ .موزهﻗﺴﻤﺖ ﻫﺎﯼ  ﻣﺨﺘﻠﻒ  ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺯﻩ ﺍﺭﺯﺷﻤﻨﺪ ﻋﺒﺎﺭﺗﻨﺪ  ﺍﺯ:    ﻏﺮﻓﻪ  ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﯼﺍﯾﻦ ﻏﺮﻓﻪ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺯﯾﺒﺎﺗﺮﯾﻦ ﻏﺮﻓﻪ ﻫﺎﯼ  ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺯﻩ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ  ﺯﺣﻤﺎﺕ  ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ  ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﺍﻥ ﺭﺍ ﺗﺪﺍﻋﯽ  ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ  ﺷﺎﻣﻞ: ﺑﺬﺭ ﺍﻓﺸﺎﻧﯽ ، ﺧﺮﻣﻦ  ﮐﻮﺑﯽ، ﮔﻨﺪﻡ  ﭼﯿﻨﯽ ﻭ  ﭼﮏ  ﺯﺩﻥ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. 
غرفه
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
موزه نانوایی در ایران 1
    ﺁﺳﯿﺎﺏ ﺑﺎﻧﯽﻧﻤﺎﯾﺶ ﺁﺳﯿﺎﺏ ﺑﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺯﻩ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﻤﺎﯾﺎﻥ ﮐﺮﺩﻥ ﻗﺪﺭﺕ  ﺑﺎﺯﻭﺍﻥ  ﻭ  ﻫﻤﺖ  ﺯﻧﺎﻥ  ﻭ  ﻣﺮﺩﺍﻥ  ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﺩﺭ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ:ﺩﺳﺘﺎﺱ، ﺁﺳﯿﺎﺏ ﻭ ﺁﺳﺒﺎﺩ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﺍﺑﺘﺪﺍﯾﯽ ﺗﺮﯾﻦ ﺍﺑﺰﺍﺭ ﺁﻻ‌ﺗﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﻣﺮﺩﻡ ﺩﺭ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﺮﺍﯼ ﺳﺎﺧﺖ ﺁﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ.ﺁﺗﺶﻫﻤﺎﻧﻄﻮﺭ ﮐﻪ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﯿﺪ ﺁﺗﺶ ﺁﺧﺮﯾﻦ  ﻋﻨﺼﺮ  ﭼﻬﺎﺭ ﮔﺎﻧﻪ  ﻃﺒﯿﻌﺖ ﺍﺳﺖ .  ﺩﺭ  ﺍﯾﻦ  ﻏﺮﻓﻪ  ﺍﺯ ﻧﻤﺎﯾﺸﮕﺎﻩ ﭼﻨﺪ  ﻧﻮﻉ  ﺗﻨﻮﺭ ﻭ ﻧﺎﻥ  ﺑﻪ  ﻧﻤﺎﯾﺶ  ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ  ﺷﺪﻩ  ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﺗﻨﻮﺭ ﺳﻨﮕﯽ، ﺍﻧﻮﺍﻉ  ﺗﻨﻮﺭ ﺳﻔﺎﻟﯽ،  ﺗﻨﻮﺭ ﻣﺎﻝ،   ﺗﻨﻮﺭ ﻋﺸﺎﯾﺮﯼ، ﺗﻨﻮﺭ  ﺣﯿﺎﻃﯽ ﯾﺎ ﺍﯾﺴﺘﺎﺩﻩ ﻭ  ﺗﻨﻮﺭ ﺳﺎﺝ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.ﺷﺎﻳﺎﻥ ﺫﻛﺮ ﺍﺳﺖ: ﻣﻮﺯﻩ ﻧﺎﻥ ﻣﺸﻬﺪ
 ﺩﺭ ﻛﻴﻠﻮﻣﺘﺮ 17ﺑﺰﺭﮔﺮﺍﻩ ﺁﺳﻴﺎﻳﻲ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺳﻪ ﺭﺍﻩ ﻓﺮﺩﻭﺳﻲ ﻣﻲ‌ﺑﺎﺷﺪ.""
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
https://harfeto.timefriend.net/16404195783388
ناشناس بنویس برام(:
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان