25-08-2013، 5:38
اگر چه ژنتيک در سلامت قلب تاثيرگذار است اما انتخاب شيوه زندگي سالم مانند برنامه غذايي مناسب و فعاليت ورزشي در پيشگيري از بيماري هاي قلبي نقش مهم تري دارد.
در اين مطلب به ۸ ماده غذايي سرشار از مواد مغذي که با بيماري قلبي مقابله مي کند.
سيب: اين ميوه سرشار از پکتين است که با فيتوپروتئين موجود در سيب براي حفظ سلامت قلب مفيد است.کوئرسيتين و آنتي اکسيدان ديگر سيب با واکنش هايي که به تصلب شرايين و ديگر بيماري هاي قلبي عروقي منجر مي شود، مقابله مي کند. همچنين پکتين ميزان کلسترول مضر را که به بيماري هاي قلبي مي انجامد، کاهش مي دهد. سيب خاصيت ضدالتهابي دارد و به سلامت کلي عروق کمک مي کند. اگر چه انواع مختلف سيب حاوي ماده مغذي محافظ قلب است اما سيب قرمز، بيشترين آنتي اکسيدان را دارد.
نخود: نخود به کاهش بيماري قلبي عروقي کمک مي کند. اين گياه سرشار از فيبر محلول است که کلسترول مضر را کاهش مي دهد، حاوي آنتي اکسيدان و پتاسيم و اسيد چرب امگا۳ نيز است.
بادام: مصرف منظم مغز ميوه، بيماري قلبي عروقي را ۳۷درصد کاهش مي دهد. بادام حاوي ماده مغذي مفيد براي قلب از جمله فيبر، ويتامين E، پتاسيم و منيزيم است. منيزيم به تنظيم فشار خون و پتاسيم به قلب در پمپاژ خون کمک مي کند. بادام غني از تک چربي غيراشباع است که در بررسي هاي متعدد با کاهش بيماري قلبي ارتباط داده شده است.
ميوه قره قاط: مصرف روزي يک يا ۲ پيمانه از اين ميوه ميزان کلسترول خون را بهبود و تري گليسيريد را کاهش مي دهد. گرفتگي رگ هاي خوني از علايم بيماري قلبي است. اين ميوه سرشار از آنتي اکسيدان به ويژه منگنز، ويتامين هاي C و E است. فيتونيوترينت موجود در اين ميوه از گرفتگي رگ ها پيشگيري مي کند.
شکلات تلخ: مصرف منظم شکلات تلخ بيماري قلبي عروقي را تا ۲۱ درصد کاهش مي دهد. کاکائو غني از ترکيبي به نام «فلاوانولز» است که مانع از گرفتگي رگ هاي خوني و در نتيجه کاهش خطر بروز حمله و سکته قلبي مي شود. البته به علت داشتن کالري، بهتر است روزي ۲۴ گرم از آن مصرف شود.
انگور: اين ميوه حاوي مواد مغذي متعدد از جمله ويتامين C،B۶ و پتاسيم است که ميزان خطر التهاب، تصلب شرايين و فشار خون بالا را کاهش مي دهد.انگور را با دانه آن که سرشار از مواد مغذي است، بخوريد.
انجير: حاوي ميزان زياد فيبر است. علاوه بر آن اين ميوه سرشار از پتاسيم نيز است.
گردو: همانند بادام، گردو غني از آنتي اکسيدان سالم براي قلب است. علاوه بر آن گردو داراي اسيد چرب امگا۳ نيز است. گردو کاهش دهنده کلسترول مضر و تنظيم کننده فشار خون است.
در اين مطلب به ۸ ماده غذايي سرشار از مواد مغذي که با بيماري قلبي مقابله مي کند.
سيب: اين ميوه سرشار از پکتين است که با فيتوپروتئين موجود در سيب براي حفظ سلامت قلب مفيد است.کوئرسيتين و آنتي اکسيدان ديگر سيب با واکنش هايي که به تصلب شرايين و ديگر بيماري هاي قلبي عروقي منجر مي شود، مقابله مي کند. همچنين پکتين ميزان کلسترول مضر را که به بيماري هاي قلبي مي انجامد، کاهش مي دهد. سيب خاصيت ضدالتهابي دارد و به سلامت کلي عروق کمک مي کند. اگر چه انواع مختلف سيب حاوي ماده مغذي محافظ قلب است اما سيب قرمز، بيشترين آنتي اکسيدان را دارد.
نخود: نخود به کاهش بيماري قلبي عروقي کمک مي کند. اين گياه سرشار از فيبر محلول است که کلسترول مضر را کاهش مي دهد، حاوي آنتي اکسيدان و پتاسيم و اسيد چرب امگا۳ نيز است.
بادام: مصرف منظم مغز ميوه، بيماري قلبي عروقي را ۳۷درصد کاهش مي دهد. بادام حاوي ماده مغذي مفيد براي قلب از جمله فيبر، ويتامين E، پتاسيم و منيزيم است. منيزيم به تنظيم فشار خون و پتاسيم به قلب در پمپاژ خون کمک مي کند. بادام غني از تک چربي غيراشباع است که در بررسي هاي متعدد با کاهش بيماري قلبي ارتباط داده شده است.
ميوه قره قاط: مصرف روزي يک يا ۲ پيمانه از اين ميوه ميزان کلسترول خون را بهبود و تري گليسيريد را کاهش مي دهد. گرفتگي رگ هاي خوني از علايم بيماري قلبي است. اين ميوه سرشار از آنتي اکسيدان به ويژه منگنز، ويتامين هاي C و E است. فيتونيوترينت موجود در اين ميوه از گرفتگي رگ ها پيشگيري مي کند.
شکلات تلخ: مصرف منظم شکلات تلخ بيماري قلبي عروقي را تا ۲۱ درصد کاهش مي دهد. کاکائو غني از ترکيبي به نام «فلاوانولز» است که مانع از گرفتگي رگ هاي خوني و در نتيجه کاهش خطر بروز حمله و سکته قلبي مي شود. البته به علت داشتن کالري، بهتر است روزي ۲۴ گرم از آن مصرف شود.
انگور: اين ميوه حاوي مواد مغذي متعدد از جمله ويتامين C،B۶ و پتاسيم است که ميزان خطر التهاب، تصلب شرايين و فشار خون بالا را کاهش مي دهد.انگور را با دانه آن که سرشار از مواد مغذي است، بخوريد.
انجير: حاوي ميزان زياد فيبر است. علاوه بر آن اين ميوه سرشار از پتاسيم نيز است.
گردو: همانند بادام، گردو غني از آنتي اکسيدان سالم براي قلب است. علاوه بر آن گردو داراي اسيد چرب امگا۳ نيز است. گردو کاهش دهنده کلسترول مضر و تنظيم کننده فشار خون است.