16-09-2020، 15:46
ترشی نازخاتون به خاطر طعم دودی بادمجان کبابی و سبزیجات محلی و آبغوره حسابی در دلتان جا باز خواهد کرد. البته، چون دسترسی به سبزیجات محلی برای همه ما امکان پذیر نیست در این دستورالعمل به سبزیهای جایگزین اشاره کردیم. نکته خیلی مهم دیگر این است که نازخاتون همان لحظه بعد از تهیه قابل سرو است و نیازی به رسیدن ندارد؛ بنابراین اگر همین الان تصمیم به تهیه این ترشی بگیرید، برای نهار یا شام امروز میتوانید آن را سرو کنید. با طرز تهیه ترشی نازخاتون همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه ترشی نازخاتون
بادمجان گوشتی یک کیلوگرم
گوجه فرنگی پوست کنده شده سه عدد
سیر دو بوته
سرکه یا آبغوره دو لیوان
فلفل سبز تند ۲۵۰ گرم
سبزیهای معطر ساطوری شده شامل (ریحان، ترخون، نعنا و پیازچه، جعفری و گشنیز) نیم کیلوگرم
سیاهدانه دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
گلپر یک قاشق چایخوری
طرز تهیه نازخاتون
بادمجان و گوجهها را یا به کمک ذغال با منقل و باربیکیو یا با اجاق گاز یا به وسیله فر کبابی کنید و پوست آن را بگیرید.
بعد از گرفتن پوست بادمجانها، آنها را داخل مخلوطکن بریزید یا با گوشتکوب حسابی بکوبید تا کاملا له شوند.
نوبت ساطوری کردن سبزیجات است. ابتدا سبزیها را به صورت ریز و ساطوری خرد کنید. سیر و فلفل را هم به صورت ریز خرد کنید.
تمام مواد را داخل یک ظرف بریزید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس به مقدار لازم نمک، فلفل و گلپر و سیاهدانه را اضافه کنید.
سرکه و آبغوره را تقریبا به همان اندازه که در مواد لازم گفتیم اضافه کنید؛ اما مواظب باشید ترشی نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود.
نکات طرز تهیه نازخاتون
شمالیها برای تهیه نازخاتون از ریحان مازندرانی و بر حسب منطقه از سبزیهای محلی مثل چوچاق، خالواش و زلنگ هم استفاده میکنند.
برای تهیه ترشی نازخاتون محلی فقط از آبغوره استفاده میشود، اما ما برای ماندگاری بهتر این ترشی از ترکیب آبغوره با سرکه استفاده کردیم.
این ترشی برخلاف ترشیهای دیگر، بعد از درست کردن قابل استفاده است بنابراین آن را به اندازه کم و حداکثر برای مصرف یک ماهتان تهیه کنید.
غلظت این ترشی باید شبیه به ترشی لیته؛ یعنی نه خیلی شل و نه خیلی غلیظ باشد.
ترشی نازخاتون اصل شمالی گوجه فرنگی ندارد، اما طعم گوجه فرنگی کنار بادمجان کبابی عالی میشود. برای همین در این دستورالعمل از گوجه فرنگی هم استفاده کردیم.
میتوانید به اندازه یک قاشق رب انار هم اضافه کنید.
مواد لازم برای تهیه ترشی نازخاتون
بادمجان گوشتی یک کیلوگرم
گوجه فرنگی پوست کنده شده سه عدد
سیر دو بوته
سرکه یا آبغوره دو لیوان
فلفل سبز تند ۲۵۰ گرم
سبزیهای معطر ساطوری شده شامل (ریحان، ترخون، نعنا و پیازچه، جعفری و گشنیز) نیم کیلوگرم
سیاهدانه دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
گلپر یک قاشق چایخوری
طرز تهیه نازخاتون
بادمجان و گوجهها را یا به کمک ذغال با منقل و باربیکیو یا با اجاق گاز یا به وسیله فر کبابی کنید و پوست آن را بگیرید.
بعد از گرفتن پوست بادمجانها، آنها را داخل مخلوطکن بریزید یا با گوشتکوب حسابی بکوبید تا کاملا له شوند.
نوبت ساطوری کردن سبزیجات است. ابتدا سبزیها را به صورت ریز و ساطوری خرد کنید. سیر و فلفل را هم به صورت ریز خرد کنید.
تمام مواد را داخل یک ظرف بریزید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس به مقدار لازم نمک، فلفل و گلپر و سیاهدانه را اضافه کنید.
سرکه و آبغوره را تقریبا به همان اندازه که در مواد لازم گفتیم اضافه کنید؛ اما مواظب باشید ترشی نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود.
نکات طرز تهیه نازخاتون
شمالیها برای تهیه نازخاتون از ریحان مازندرانی و بر حسب منطقه از سبزیهای محلی مثل چوچاق، خالواش و زلنگ هم استفاده میکنند.
برای تهیه ترشی نازخاتون محلی فقط از آبغوره استفاده میشود، اما ما برای ماندگاری بهتر این ترشی از ترکیب آبغوره با سرکه استفاده کردیم.
این ترشی برخلاف ترشیهای دیگر، بعد از درست کردن قابل استفاده است بنابراین آن را به اندازه کم و حداکثر برای مصرف یک ماهتان تهیه کنید.
غلظت این ترشی باید شبیه به ترشی لیته؛ یعنی نه خیلی شل و نه خیلی غلیظ باشد.
ترشی نازخاتون اصل شمالی گوجه فرنگی ندارد، اما طعم گوجه فرنگی کنار بادمجان کبابی عالی میشود. برای همین در این دستورالعمل از گوجه فرنگی هم استفاده کردیم.
میتوانید به اندازه یک قاشق رب انار هم اضافه کنید.