انجمن های تخصصی فلش خور

نسخه‌ی کامل: # مخاطبمان سیگاری ها هستند .
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
اگر بیماری تنفسی دارید، چگونه سیگار را ترک کنید؟
بیشتر افراد به خوبی می دانند که سیگار کشیدن چه اثرات بدی بر ریه ها و سلامت عمومی بدن دارد. اما اگر سیگار می کشید و دچار بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD) هستید، ممکن است بگویید که ریه های من که بیمار است، پس چرا باید سیگار را ترک کنم؟
اما باید گفت هیچ چیزی مانند ترک سیگار نمی تواند موجب کند شدن علائم COPD شود. سیگار کشیدن باعث عود و یا تشدید علائم این بیماری می گردد.در برخی بیماران دچار COPD، عود ناگهانی علائم می تواند باعث کاهش دائمی عملکرد ریه ها گردد.



شروع ترک سیگار
برای ایجاد انگیزه برای ترک سیگار، راجع به اثرات مفیدی که ترک سیگار بر بیماری انسداد مزمن ریوی شما خواهد داشت، فکر کنید.بعد از ترک سیگار، تخریب ریه ها آهسته می شود و مژک های درون ریه ها کار پاکسازی سموم را دوباره شروع می کنند.این فرایند موجب می شود که سم ها از بدن بیرون بروند. این سموم باعث کاهش عملکرد تنفسی و تنگی نفس می گردند.سیگار یکی از مهم ترین دلایل بیماری بروز انسداد مزمن ریوی می باشد.



با از بین رفتن این سم ها، حرکت هوا در ریه ها بهتر انجام می شود و با افزایش دسترسی به اکسیژن، فعالیت های روزانه را آسان تر انجام می دهید.زندگی خوشایندتر می شود و به علت داشتن عادات سالم، نیاز به مصرف داروهای کمتری دارید و هزینه های بهداشتی و درمانی کمتری خواهید داشت.



ترک سیگار,راهکارهای ترک سیگار,چگونه سیگار را ترک کنیم


راهکارهای ترک سیگار
- از مشاور و یا گروه حمایت کننده خود کمک بخواهید.
از روش های درمانی برای جایگزینی نیکوتین استفاده کنید و روش های آموزشی برای ترک سیگار را به کار ببندید. همه این روش ها با هم، به شما در ترک سیگار کمک کرده و از دوباره سیگاری شدن شما جلوگیری می کنند.



- به گذشته خود نگاه کنید.
اگر در گذشته شما سعی کردید سیگار را ترک کنید، ولی موفق نشدید، می توانید ببینید چه چیزی باعث شد که در ترک سیگار موفق نباشید. بعد آن چیز را دور بیاندازید.

- یک تاریخ انتخاب کنید.
یک تاریخ برای ترک سیگار انتخاب کنید و مصمم باشید سیگار را در آن تاریخ کنار بگذارید. 2 تا 3 هفته به خودتان اجازه دهید تا آماده شوید و با انگیزه، سیگار را ترک کنید.



- در کارهای روزمره خود تغییراتی بدهید.
بیشتر سیگاری ها دارای یک برنامه منظم و روزانه برای سیگار کشیدن می باشند، برای مثال: آنها در ساعات مخصوصی سیگار می کشند. ساعات سیگار کشیدن خود را تغییر دهید و به سیگار کشیدن فکر نکنید.



- در شیوه های زندگی خود تغییراتی ایجاد کنید.
با مرتب و روزانه ورزش کردن مثلا پیاده روی در صبح ،مصرف غذاهای سالم ، برنامه منظم برای خوابیدن و استرس کمتر داشتن، احساس بهتری از خودتان خواهید داشت و مصمم به ترک سیگار خواهید بود.
این را بدانید که هر گونه تغییر در زندگی سخت است، اما شما دارای قدرت زیادی هستید و می توانید در نبرد با سیگار موفق شوید و از زندگی با دوستان و اقوام و کودکان خود بیشتر لذت ببرید.
رابطه بین سیگار کشیدن و نابارور شدن

# مخاطبمان سیگاری ها هستند . 5

مسائل و مشکلات جسمی و روانی زیادی افراد سیگاری را تهدید می کند که یکی از آنان مشکل ناباروری در زنان است که بوسیله سیگار کشیدن در افراد ایجاد می شود
تحقیقات صورت‌گرفته بین زنان ‌٢٠ تا ٣٠‌ ساله در آمریکا حاکی از این است که کافیین، سیگار و مسائل روانی و افسردگی باعث ناباروری در زنان می‌شوند.
افراط در مصرف کافیین نقش بسیار مهمی در ناباروری زنان به‌عهده دارد به‌طوری که مصرف بیش ‌از ٤٠٠ میلی‌گرم کافیین در روز ممکن ‌است زنان را نابارور کند.
این در صورتی است که هر فنجان قهوه بین ١٠٠ ‌تا ‌١٥٠ میلی‌گرم کافیین دارد و زنانی که می‌خواهند از آن استفاده کنند، ‌باید این موضوع را به‌ یاد داشته باشند. همچنین زنانی که می‌خواهند با روش IVF بارور شوند نیز کافیین خوراکی روزانه‌ خود را باید به‌طور کامل محدود کنند تا از این طریق عمل IVF به‌خوبی صورت پذیرد. چای، شکلات و نوشابه‌های گازدار همگی نیز دارای کافیین زیادی هستند که این امر خود در ناباروری تأثیر می‌گذارد. نتایج بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد، برای یک زندگی سالم و یک بارداری مناسب ‌باید یک برنامه‌ رژیم‌‌غذایی شامل سبزی‌ها، غلات، گوشت‌سفید، روغن‌های اشباع‌نشده مانند روغن‌های امگا ٣، ٦ و ٩ و زیتون و کنجد، گوشت آبزیان و آجیل‌های بدون نمک را رعایت کرد تا بتوان فرزند سالمی را به دنیا آورد. ورزش نیز در این میان نقش بسزایی دارد. افراد چاق و دارای چربی بسیار زودتر از دیگران به ناباروری مبتلا و سلول‌های چربی آنها نیز مانند مواد دیگری تولید هورمون‌هایی می‌کند که باعث جلوگیری از بارداری می‌شود. اضافه‌وزن، روند تخمک‌گذاری در زنان را دچار اختلال می‌کند و قدرت باروری آنها را کاهش می‌دهد. درواقع سلول‌های چربی، هورمون‌ استروژن اضافه از خود تولید می‌کنند که این موضوع هرگاه به بیش ‌از حد خود برسد، این عمل را موجب می‌شود.
افراد با وزن کمتر ‌از معمول نیز دچار ناباروری می‌شوند. ورزش و زندگی در هوای سالم به باروری زنان کمک‌ می‌کند و آنها را قادر به زندگی و تولیدمثل خوبی می‌کند.
قرارگرفتن در معرض دود سیگار و قلیان یا منوکسید‌کربن نیز میزان بروز ناباروری را افزایش می‌دهد. زنانی که سیگار می‌کشند، زودتر به سن یائسگی نزدیک می‌شوند و این امر موجب کاهش باروری در آنها می‌شود. احتمال سقط در اینگونه زنان نیز بیشتر از افراد غیرسیگاری است و کودکان آنها نیز پس از تولد در معرض امراض گوناگون قرار می‌گیرند و نیز دارای وزن کمتری در زمان تولد هستند. بیماری‌های روانی و افسردگی در اینگونه زنان باعث ناباروری می‌شود یا شانس موفقیت در درمان‌های ناباروری IVF را کمتر می‌کند و فشارهای محیطی و مکانی در این زنان در هورمون‌های آنها تاثیرگذار است و روند باروری را دچار اختلال می‌کند. کاهش اضطراب و مشکلات روحی و روانی کمک خوبی به بارداری سالم می‌کند و باعث شادابی در مادر و کودک می‌شود پس ‌باید پیش‌ از بارداری، محیطی سالم به ‌وجود آورد تا در آینده این کار دچار اختلال نشود.
ناشنوایی در پی استفاده از سیگار

# مخاطبمان سیگاری ها هستند . 5



با دود کردن سیگار به مرور زمان به سیستم شنوایی تان اسیب های جدی و برگشت ناپذیری وارد می کنید.
یافته های جدید دانشمندان نشان می دهد دود سیگار دی ان آی پدر آسیب می‎رساند و این ژن‎های معیوب ممکن است با انتقال به کودکان خطر ابتلاء آنها به سرطان را افزایش دهند. بررسی های دانشمندان دانشگاه بردفورد نشان داده، دود کردن سیگار توسط پدر می تواند به ابتلاء کودکان به عفونت گوش کمک کند.
بررسی ها نشان می دهند دور سیگار مستقیما به گوش ها نفوذ می کند و به مرور باعث کاهش شنوایی در افراد سیگاری می شود.
گفتنی است؛ مسدود شدن گوش و افزایش جرم گوش به دنبال سیگار کشیدن به وجود می آید از این رو افراد سیگاری باید با مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی به وضعیت گوش های خود رسیدگی کنند
افزایش علاقه مندی افراد به کشیدن سیگار

# مخاطبمان سیگاری ها هستند . 5

متاسفانه میل افراد به کشیدن سیگار روز به روز در جامعه رو به افزایش است و آمار آن نسبت به سال گذشته دوبرابر شده است
رسول انتظار مهدی امروز در جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی آذربایجان‌غربی اظهار داشت: دخانیات در جهان سیل رو به گسترشی داشته و چند سالی است که این روند در کشورهای توسعه یافته معکوس شده و در کشورهای در حال گسترش روند رو به افزایش خود ادامه می‌دهد.
وی یکی از این کشورها را ایران عنوان کرد و گفت: درست است که تلاش‌هایی برای کاهش عوارض سیگار انجام می‌شود اما هنوز شیوع مصرف سیگار روز به روز در حال افزایش است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی تصریح کرد: 6 میلیون نفر سالانه به سبب استعمال سیگار فوت می‌کنند و 5 میلیون نفر به سبب عوارض مستقیم دخانیات از دنیا می‌روند و مهم‌ترین عامل به خصوص در کشورهای در حال توسعه دود دسته دوم است که بیش از 600 هزار نفر بر اثر این عامل می‌میرند.
انتظارمهدی افزود: از هر 10 مرگ بزرگسالان یک مورد به سبب دخانیات است براساس مطالعات 50 درصد افراد سیگاری به دلیل یکی از عوارض سیگار فوت می‌کنند هزینه مراقبت از بیماریهای سرطانی که مهم‌ترین عارضه استعمال دخانیات است روز به روز به سبب پیشرفت تکنولوژی در حوزه تشخیص، درمان و پیشگیری بیشتر می‌شود.
وی مهمترین بیماریهای ناشی از استعمال دخانیات را بیماریهای قبلی و عروقی دانست و گفت: سیگار عامل اصلی 8 نوع سرطان و تشدید کننده آنهاست.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی بیان کرد: هزینه مصرف دخانیات 24 درصد از مردم بالای 30 سال 2 هزار و 500 میلیارد تومان است و هزینه‌ای که صرف سلامتی افراد سیگاری و در معرض خطر می‌شود برابر با 7 و نیم هزار میلیارد تومان است که این رقم از کل بودجه لازم برای پزشک خانواده در کشور که 5 هزار میلیارد تومان است بیشتر است.
وی با بیان اینکه مصرف سیگار در ایران به صورت سالانه برابر با 6 میلیون نخ است گفت: 54 درصد کودکان در آذربایجان‌غربی هفته‌ای یک روز در معرض دود دسته دوم قرار می‌گیرند.
انتظار مهدی افزود: در 5 سال اخیر مصرف سیگار در کشور به 2 برابر رسیده است و ایران رتبه دوم در قاچاق سیگار را به خود اختصاص داده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی درصد افراد سیگاری در استان را از میانگین کشوری بالاتر دانست و اظهار داشت: سیگار زیر 1 هزار تومان نیز در استان یافت می‌شود.
موضوع مهم شد ..
مَمنون (: !

______

سریع ترین و نتیجه بخش ترین راههای ترک سیگار

# مخاطبمان سیگاری ها هستند . 5

بهترین راههای ترک سیگار را در هیجده مورد برایتان لیست کرده ایم که امیدواریم به کار گیرید و موفق به کنارگذاشتن سیگار شوید
دکتر نصیر دهقان عضو جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران گفت: لازم است از یک سو تصمیمیاتی جدی و در عین حال عملی در زمینه کنترل دخانیات گرفته شود و از طرف دیگر فرهنگ سازی کاربردی حتی از کودکان پیش از سنین مدرسه آغاز شود.
وی افزود: کنار گذاشتن سیگار اگر از مسیری عامی و عملی انجام پذیرد، برای افراد آسان و لذت بخش جلوه می کند.
در اینجا به معرفی چک لیست مناسب جهت اقدانات لازم پیش از ترک کامل سیگار می پردازیم؛
- آب زیادی بنوشید تا نیکوتین را از سیستم بدن خود دور سازید .
- با رفتن به مکانهایی که سیگار کشیدن ممنوع است، تحمل خود را بالا ببرید.
- کشیدن سیگار را در منزل یا اداره به مکانی مشخص محدود کنید.
- سیگار پس از غذا را ترک کنید.
- میزان مصرف کافئین را کاهش دهید.
- درمحل زندگی یا کار خود جانشینهایی در مقابله با سیگار قرار دهید.
- به طور مثال تنقلاتی نظیر آجیل، آب نبات و … در اختیار داشته باشید.
- تعداد سیگارهای خود را در روز کاهش دهید.
- تنها نیمی از سیگار خود را بکشید.
- کشیدن اولین سیگار خود را یک ساعت به تاخیر بیندازید.
- زیر سیگاری خود را تمیز نکنید.
- نحوه سیگار کشیدن خود را تغییر دهید.
- به تنهایی سیگار بکشید.
- سیگار کشیدن را برای خود نامطبوع کنید.
- دقیقا بدانید که هر روز چند نخ سیگار می کشید ، دانستن تعداد سیگارهای که شما دود کرده اید از نظر روانی می تواند برای میل به کشیدن سیگارهای بیشتر بسیار بازدارنده باشد .
- برای ترک یا کم کردن مصرف سیگار از سیگارهای پرهیز کنید که نیاز چندانی در کشیدن آنها احساس نمی کنید . این امر پذیرش سیگار نکشیدن در شما تقویت می کند .
- هیچ وقت سیگار را در دسترس قرار ندهید و هرگز یک پاکت سیگار نخرید .
- هر روز فاصله میان مصرف را زیادتر کنید تا پس از گذشت چند هفته به نتیجه برسید.
واقعا دمت گرم من همشو خوندم 
خیلی اموزنده بود روم تاثیر گذاشت
بیشتر کمکم کرد تا بزارمش کنار

الان 5 روزه که نکشیدم!!!
نقل قول: - سیگار پس از غذا را ترک کنید.

این یدونه خیلی سخته  |:

از ایده ی تاپیکت خوشم اومد بیگ لایک
(03-02-2015، 21:44)✘ றДƬДᗡØЯЄ ✘ نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
[ -> ]
نقل قول: - سیگار پس از غذا را ترک کنید.

این یدونه خیلی سخته  |:

از ایده ی تاپیکت خوشم اومد بیگ لایک
سَخت :| ؟ تُو بخون سَخت نی ._. !

ممنون (: !

(03-02-2015، 17:41)MORTEZA RM نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
[ -> ]
واقعا دمت گرم من همشو خوندم 
خیلی اموزنده بود روم تاثیر گذاشت
بیشتر کمکم کرد تا بزارمش کنار

الان 5 روزه که نکشیدم!!!
آفرین پسرم (: !

______________________

زمینه سازی برای فرایند ترک سیگار

می توانید پس از ترک سیگار، مزه غذاها را بهتر درک کنید، زندگی را شفاف ببینید و از وقت و پول خود بهتر استفاده کنید. با ترک سیگار، سیگاری نشدن فرزندانتان را تا حد زیادی تضمین می کنید و بالاخره اینکه زود نمی میرید .
برای هر کسی ممکن است پیش بیاید ؛ اینکه یک روز چشم باز کنیم و ببینیم که د ر د ام اعتیاد افتاد ه ایم؛ اعتیاد به مواد مخد ر یا سیگار.
جوان باشی یا پیر زن باشی یا مرد فرقی نمی کند . اگر بخواهی عزت د اشته باشی باید ترکش کنی. پشت سرش بگذاری و زیر پا له اش کنی. اما آنها که ترک کرد ه اند خوب می د انند که کنار گذاشتن، تازه اول د استان است و قسمت سخت ماجرا غلبه بر وسوسه های پس از ترک است؛ وسوسه هایی که باید مسلح به سراغشان بروی تا آنها را از پا د ر بیاوری. این بار می خواهیم راهکارهای غلبه بر وسوسه را برایتان توضیح بد هیم. با ما همراه باشید .
این کارها لازم است:
لحظات، موقعیت ها، اشیاء و هر چیزی که شما را به یاد مصرف گذشته سیگار یا مواد مخد ر می اند ازد به خوبی شناسایی کرد ه و جدولی از آنها تهیه کنید . براساس جدولی که تهیه کرد ه اید هر شی ای که شما را به یاد مصرف می اند ازد از خود د ور کنید . فندک ها، بافور، زغال، منقل، پاکت های خالی سیگار و پیپ، قلیان یا هر چیزی که به نوعی باعث وسوسه شما می شود شامل همین قانون می شود . وسوسه انگیزها را از خود د ور کنید . خود تان را گول نزنید که می خواهم قد رت اراد ه ام را امتحان کنم.
براساس جدولی که تهیه کرد ه اید محل هایی که د ر آنها مواد مخد ر یا سیگار مصرف می کرد ه اید را تغییر د هید . د کوراسیون محیط را عوض کنید . محل نشست و برخاست خود را تغییر د هید و د ر یک کلام سعی کنید هر مکانی که شما را به نوعی به یاد مصرف د ر گذشته می اند ازد را یا تغییر د اد ه و یا از آنجا د ور شوید .
قطعا د ر میان د وستان، اقوام و جمع های اطرافیان، کسانی هستند که شما د ر زند گی گذشته خود و د ر زمان اعتیاد به همراه آنها به مصرف می پرد اخته اید . سعی کنید حتی الامکان تا زمانی که وسوسه های مصرف د ر شما کمتر شود از هم نشینی و د وستی و حضور د ر جمع های اینچنینی د وری کنید .
تنها بود ن یکی از وسوسه انگیز ترین موقعیت هایی است که شما ممکن است با آن روبه رو شوید . سعی کنید د ر د وران پس از ترک و تا زمانی که به یک وضعیت ثابت برسید د ر ساعت ها و زمان های طولانی تنها نمانید .
اوقاتی مانند صبح بلافاصله بعد از بید ار شد ن، بعد از وعد ه های غذایی، قبل یا بعد از رابطه زناشویی و… زمان هایی هستند که احتمالا شما تا پیش از ترک همیشه د ر این موقعیت ها از سیگار یا مواد مخد ر استفاد ه می کرد ه اید . برای این زمان ها و موقعیت ها باید با توجه به ذائقه و امکاناتتان جایگزین های مشخص پید ا کرد ه و از آنها استفاد ه کنید . مثلا خود تان را عاد ت بد هید بعد از بید ار شد ن از خواب به جای سیگار کشید ن یک لیوان چای یا قهوه بنوشید .
شخصیت و توانمند ی خود را د ر محیط کار و جامعه تا حد ممکن افزایش د هید . به میزانی که شما بتوانید د ر جامعه و محیط کارتان موفق باشید د ر فرایند ترک و ایستاد گی بر آن موفق تر خواهید بود .
تمرین کنید که تا حد ممکن از عصبانی شد ن و خشم د ور شوید و آنها را کنترل کنید . تا پیش از ترک نخستین حرکت شما بعد از موقعیت های خشم و ناراحتی روشن کرد ن سیگار یا استفاد ه از مواد مخد ر بود . حالا که ترک کرد ه اید و از این غول شیطانی نجات پید ا کرد ه اید سعی کنید کمتر عصبانی شوید تا کمتر وسوسه مصرف پید ا کنید .
به جرأت می توان گفت سخت ترین مرحله کنار گذاشتن عاد ت های بد د وران وسوسه پس از ترک است. د ر این د وره معمولا عوارض جسمی مصرف از بین رفته اما عوارض ذهنی و عاد ت های مصرف همچنان شما را آزار می د هد . تقریبا همه کسانی که د ر فرایند ترک شکست خورد ه و د وباره به مصرف روی می آورند د ر همین مرحله شکست خورد ه اند . وسوسه مصرف د ر این د وران به اوج خود می رسد و اگر شما مهارت های صحیح مقابله با وسوسه را به د رستی به کار نگیرید به زود ی د وباره گرفتار خواهید شد . عاد ت های مصرف غالبا روی سبک زند گی افراد سوار شد ه و آن را تحت الشعاع خود قرار می د هند به همین د لیل است که پس از ترک د ائما د ر لحظات مختلف خود نمایی کرد ه و وسوسه مراجعه مجد د به مصرف را برای شما ایجاد می کنند . برای غلبه بر این وسوسه ها یکی از مهم ترین کارها اصلاح سبک زند گی و تغییر د اد ن عاد ت های ناد رست است.
از اطرافیان و خانواد ه کمک بخواهید
خانواد ه و اطرافیان نقش بسیار مهمی د ر فرایند د رمان د ارند . حمایت و پشتیبانی خانواد ه می تواند به شما کمک زیاد ی بکند . شما می توانید با خانواد ه تان صحبت کنید و از آنها بخواهید د ر د وران پس از ترک مراعات بیشتری د ر رفتار با شما د اشته باشند . تا حد ممکن از قرار د اد ن شما د ر موقعیت های اضطراب و استرس آور خود د اری کنند . از قرار گرفتن شما د ر شرایط مشاجره و د عوا بپرهیزند . فشار مالی کمتری بیاورند و د ر یک کلام هوای شما را د اشته باشند تا کمتر د ر موقعیتی قرار بگیرید که احساس کنید نیاز مجد د به مصرف پید ا کرد ه اید .
مشکلات روانشناختی را جد ی بگیرید
مشکلات روانشناختی مثل اضطراب، افسرد گی، ترس های بیمارگونه و… می توانند د ر وجود شما به صورت مزمن به وجود آمد ه باشند . اگر شما از آن د سته افراد ی باشید که د چار یک بیماری روانشناختی مزمن باشید احتمالا د ر فرایند ترک مصرف د چار مشکلات بیشتری شد ه و بیشتر وسوسه مصرف را تجریه خواهید کرد . بنابراین توصیه ما این است که د ر نخستین فرصت به یک روانپزشک یا روانشناس متبحر مراجعه کنید تا با ریشه یابی مشکل به د رمان آن بپرد ازند .
به خد ا توکل کنید
خد اوند و ائمه اطهار(ع) منشا تمام خوبی ها و پاکی ها هستند . اگر قرار است پاک باشید و پاک بمانید د ر نخستین قد م از خود خد ا و ائمه کمک بخواهید . رابطه خود را با خد ا بهتر کنید . سعی کنید همیشه با وضو باشید . نمازهای خود را به موقع بخوانید و د ر برنامه های مذهبی، زیارت، د عاها و… بیش از پیش شرکت کنید . جالب است بد انید که تحقیقات بین المللی نشان د اد ه که د ر فرایند ترک مصرف مواد مخد ر، سیگار و… افراد مذهبی و معتقد موفقیت بیشتری د ارند . پس به خد ا توکل کنید و مطمئن باشید که رها شد ن از اعتیاد و پاکی خد اوند پشت و پناه شما خواهد بود .
د ر لحظه زند گی کنید
شما و هر انسان د یگری د ر طول زند گی مشکلات و لحظات سختی را پشت سر گذاشته اید و قطعا د ر آیند ه هم مشکلات و سختی های فراوانی را تجربه خواهید کرد . اما شما باید یاد بگیرید که حسرت گذشته ها را نخورید و با توکل بر خد ا به فکر ساختن آیند ه باشید . د ائما حسرت خورد ن باعث به وجود آمد ن افسرد گی و بی حوصلگی و نگرانی بیش از حد برای آیند ه هم باعث اضطراب و استرس خواهد شد . افسرد گی و اضطراب هم هرد و از موقعیت هایی هستند که احتمال بازگشت شما را به د وران سیاه اعتیاد زیاد می کنند . پس تلاش کنید که از لحظه حال د رست ترین استفاد ه را ببرید .
تفریح و ورزش را فراموش نکنید
قرار گرفتن د ر موقعیت های تفریحی و ورزش کرد ن باعث ترشح هورمون ها و مواد عصبی خاصی د ر بد ن می شود که حالت سرخوشی و شاد ی ایجاد می کند . تفریح و ورزش سبب می شود شما از لحاظ روانی تقویت شد ه و زند گی شاد مانه تری د اشته باشید . توجه د اشته باشید به میزانی که بتوانید زند گی شاد مانه و آرام تری د اشته باشید به همان میزان هم از وسوسه مصرف د وباره به د ور خواهید بود . پس از همین امروز شروع کنید و برنامه های متنوع تفریحی و ورزشی را د ر کنار خانواد ه یا د وستان برنامه ریزی کنید . فقط د قت کنید که ورزش حرفه ای و فعالیت های بد نی سنگین که شما را بیش از حد خسته کند می تواند خود باعث وسوسه و نیاز به کشید ن سیگار یا مصرف مواد شود .
مهارت های زند گی را یاد بگیرید
د ر بسیاری از افراد علت گرایش به مصرف سیگار یا مواد مخد ر ند انستن صحیح مهارت های زند گی است. مهارت های کنترل خشم، غلبه بر استرس و اضطراب، قد رت نه گفتن، گفت وگوی مؤثر و… خیلی از افراد به د لیل بلد نبود ن مهارت های زند گی د ر برابر مشکلات به سیگار یا مواد مخد ر روی می آورند . اگر شما هم از این د سته از افراد هستید سعی کنید د ر نخستین فرصت مهارت های صحیح برخورد با مشکلات، غلبه بر خشم و… را به خوبی یاد بگیرید . یاد گرفتن این مهارت ها کمک می کند تا هنگام بروز شرایط سخت به جای پناه آورد ن به سیگار و د یگر مواد مخد ر با روش صحیح به مقابله با مشکلاتتان بپرد ازید . هنگامی که سبک صحیح زند گی کرد ن را آموختید به جای اینکه د ر لحظات سخت د چار وسوسه مصرف د وباره مواد مخد ر یا سیگار شوید به صورت د رست و منطقی با مشکلات روبه رو خواهید شد . برای یاد گرفتن مهارت های زند گی می توانید به کتاب های روانشناسی مراجعه کنید یا از روانشناسان و مشاوران کمک بگیرید .
این فکرها را فراموش کنید
اعتیاد به مواد مخدر یا سیگار پس از ترک د رمان شد ه و د یگر نباید وسوسه د اشته باشم: این فکر را فراموش کنید . از نخستین باری که شما سیگار یا مواد مخد ر د یگر را به وجود خود سرازیر کرد ید تا آخرین لحظه ای که زند ه باشید آثار و تبعات مصرف همراه شما خواهد بود . شما همانند بیماری که د چار بیماری فشار خون یا د یابت است باید پس از ترک جسمانی تا آخر عمر از خود مراقبت کنید و فرایند مراقبه و مبارزه با مواد مخد ر را اد امه د هید . وسوسه همیشه د ر کمین شماست. هوشیار باشید تا بر آن پیروز شوید .
وسوسه به مرور زمان بد تر می شود : د ر ذهن بسیاری از کسانی که ترک کرد ه اند این باور وجود د ارد که وسوسه مصرف به مرور زمان و هرچه از زمان ترک می گذرد بیشتر می شود . این هم یکی از باورهای اشتباه است. وسوسه یک فرایند طولانی مد ت د ارد اما این فرایند با مرور زمان و طی ماه ها و سال ها کمتر و کمتر می شود . این فرایند اگرچه با توجه به توانمند تر شد ن و عاد ت شما به عد م مصرف روزبه روز کمتر می شود اما شاید هرگز به طور کامل قطع نشود و ممکن است هر از گاهی به سراغ شما بیاید . صبور باشید و با آن مقابله کنید .
ترک سیگار یا مواد مخد ر فقط براساس اراد ه من است و حضور د ر محیط آلود ه و د سترسی به مواد و… اثری د ر آن ند ارد : این هم یکی از آن باورهای بسیار غلط د ر بین بعضی از افراد است. توجه د اشته باشید که هرچند اراد ه د ر فرایند ترک بسیار مهم است اما شما باید عوامل محیطی را هم تا حد ممکن کنترل کرد ه و عوامل وسوسه را از خود د ور کنید .
کلام آخر؛ لغزش پایان راه نیست
براساس آمار د ر بهترین مراکز ترک اعتیاد و د ر بهترین شرایط و حمایت بهد اشتی و اجتماعی و… هم ممکن است چند د رصد از کسانی که مصرف مواد مخد ر و سیگار را ترک کرد ه اند د چار لغزش بشوند . شما هم اگر ترک موفقی د اشته باشید و همه این راه ها و توجه ها را که گفتیم هم به کار ببند ید ، ممکن است د ر یک بزنگاه یا موقعیت خاص د چار لغزش شد ه و از سیگار یا مواد مخد ر یک بار استفاد ه کنید . مهم ترین مسئله د ر چنین وضعیتی این است که د چار ناامید ی و یاس نشوید و به خود یاد آوری کنید که این فقط یک لغزش زود گذر بود ه و د یگر تکرار نخواهد شد . به شرطی که همه همت و اراد ه خود را به کار بگیرید تا د وباره شکست نخورید . به خد ا توکل کنید و اراد ه د اشته باشید .
اعتیاد به نیکوتین: مقابله با نیکوتین

# مخاطبمان سیگاری ها هستند . 5

اعتیاد به نیکوتین بسیار جدی و قدرتمند است و این باعث می شود که ترک سیگار دشوار شود. خروج از این اعتیاد آسان نیست. اما خبر خوب این است که اگر اراده کنید قابل ترک است. در اینجا برخی از علائم شایع ترک نیکوتین و راه های مقابله با آن را بیان میکنیم:

اولین موردی که در ترک سیگار بوجود می آید نوسان خلقی و تحریک پذیری است. در این زمان بدن شما دارای نیکوتین طبیعی است که در زمان ترک آن, اخلاق و رفتار انسان تغییر میکند. برای مبارزه با این احساس، پیاده روی و یا شرکت در باشگاههای ورزشی و پس از آن، یک حمام گرم و یا یک ماساژ آرامش بخش است
یکی دیگر از علائم شایع احساس خستگی و کم انرژی شدن است. نیکوتین یک محرک است و بدن را فعال نگه می دارد. هنگامی که آن را ترک میکنید، بدن شروع به یادگیری میکند که خود را با وضعیت جدید تطبیق دهد و از این رو احساس خستگی در انسان بوجود می آید. دراین مواقع کار اضافی شما را خسته تر میکند و زیاد چرت میزنید برای درمان این کار باید کارکردنتان مطابق با سطح انرژیتان باشد
مشکل خواب : به این دلیل رخ میدهد که امواج مغز که قبلا نیکوتین را تحت تاثیر قرار می داد در حال حاضر با الگوهای جدید خواب تنظیم می شود. مغز خود را با تغییرات جدید وفق میدهد و باید ازقهوه، نوشابه و نوشیدنی های انرژی زا اجتناب کنند.
بسیاری از مردم نیز به خشکی گلو، سرفه دچار می شوند. اما نترسید این نشانه خوبی از ریه ها است چون گرد و خاک ر ا از ریه و راه های هوایی تمیزمیکند. سعی کنید هر دفعه که سرفه می کنید تف کنید تا ریه ها پاک شود . نوشیدن مقدار زیادی آب در این مورد بهتر است
علامت دیگر تمایل به احساس گرسنگی بیشتر است. استفاده از نیکوتین باعث می شد که مشغول باشید و زمانی برای گرسنگی نداشته باشید . برا ی این کار از مواد غذایی سالم برای جلوگیری از افزایش وزن استفاده کنید. مقدار زیاید آب بنوشید و عوض سیگار با آدامس دهان خود را مشغول نگه دارید
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12